Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Пак проверяват студенти за укрити доходи
Автор: Екип Varna24.bg 15:15 / 14.03.2011Коментари (0)939
© Varna24.bg
Документи с нулев доход, както и декларации за безработен родител, заверени при нотариус, няма да се приемат от комисията, разпределящи стипендиите в Икономическия университет. Поводът са зачестилите злоупотреби при изготвянето на формулярите. Служебната бележка за безработен родител трябва да е от бюрото по труда. Ще бъдат извършени и съответните насрещни проверки, предупреждават от ръководството.

Молбите за стипендии за летния семестър ще се събират до 18 март. За целта е необходима служебна бележка за доходите на родителите и тези на студента за предходните 6 месеца. Нужно е още уверение за братя или сестри в същото учебно заведение и удостоверение да раждане, ако са непълнолетни. Доказателство на хартия е нужно и при развод на майката и бащата. При повторен брак на родителя е необходимо да се декларира доходът на новия член на семейството. За женени двойки във ВУЗ-а се изискват удостоверения за граждански брак и за раждане на дете, ако има такова.

Без класиране стипендии получават несемейните без двама родители, инвалиди и деца на хора с увреждания, учащите с един болен родител и майки с деца до 6 годинки. Студентите от първи курс могат да кандидатстват за социална стипендия и възнаграждение за успех от втория семестър. За това през предходните два семестъра в книжката не трябва да има по-малко от 4,00.

Заявки за конкурса за студентска мобилност по програма "Еразъм" за академичната 2011/2012 г. могат да се подават до 31 март, припомнят от ръководството. Желаещите трябва да са от ИУ, да имат българско гражданство и през учебната 2011/2012 г. да бъдат 2-ри или по-горен курс. Необходим е още среден успех от обучението минимум 4,50. Задължително е владеенето на английски, немски или френски език. За някои университети е предимство италианският, испанският и португалският език, за които трябва да се положи съответният изпит. Те не трябва да са участвали досега в програмата.
За това пък могат да избират между 21 страни в целия Европейски съюз, обмен за една учебна година или за един семестър и 42 университета партньори. Над 100 са местата, предвидени за тях. Класирането ще се извършва въз основа на състезателен бал, съставен от средния успех от обучението до момента и средноаритметичната оценка от писмения и устния езиков изпит.

Всички студенти на обменни начала по програма "Еразъм" получават пълно академично признаване при постигане на 30 ECTS кредита за семестър. Те са освободени от такси за обучение в университета партньор.

Поредна доза опит могат да заимстват от бизнес средите студентите от Икономическия университет във Варна. В продължение на цял месец от 16 март до 13 април всяка сряда от 19 ч. ще им гостуват опитни предприемачи. Мероприятията са традиционни и тази година преминават под мотото "Първи стъпки в бизнеса".

Форумът има за цел да се споделя опит, трудности, бизнес планове и да се отговаря на въпроси, които вълнуват бъдещите специалисти. Идеята е студентите да бъдат насърчени да реализират своите лични и професионални планове, като изградят реална представа към какво се стремят и по какъв начин да го постигнат.

Традиционна конференция на младите научни работници е предвидена за 9 май. Участие в нея ще вземат стартиращите в професията преподаватели - асистенти, главни асистенти и докторанти. Те могат да заявят желанието си писмено до 30 март.

Източник: в. "Народно дело"









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Катастрофа с военнотранспортен самолет край авиобаза Граф Игнатиево
Отношенията София-Скопие
Ружа Игнатова попадна под ударите на прокуратурата
Избори в САЩ
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре (458) 14%
Добре, но можеше и по-добре (440) 14%
Не се справи (620) 19%
Пълна трагедия (1722) 53%

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: