Паркинг на 3 етажа вдигат до жп гарата

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
11:28 / 04.09.2008
896
Първата автоматизирана паркинг система във Варна ще бъде изградена до жп гарата. В близките дни проектът за съоръжението ще бъде представен на общинската адмистрация, съобщи за "Черно море" Пламен Христов, управител на официалното представителство на немско-швейцарския концерн Swiss-Park в България. Компанията се е ангажирала да изгради още няколко паркинга на етажи в града. Преди месец кметът на Варна Кирил Йорданов обяви, че се предвижда такива съоръжения да се монтират в района на "Нептун" и Двореца на културата и спорта, както и на ул. "Русе".

Паркингът до жп гарата ще бъде на 3 етажа. Той ще е в непосредствена близост до Транспортната болница и митницата. Автоматизираната система ще увеличи значително капацитета на сега действащия в оживения район паркинг. В момента той позволява там да спират 25 автомобила, а след реализацията на проекта техният брой ще нарасне до 100, поясни Пламен Христов. По думите му изработката на една автоматизирана система отнема около 4 месеца, а за монтирането й са неоходими не повече от 3 седмици. Това означава, че ако общината даде зелена светлина за старта на работата по проекта до края на месеца, паркингът може да бъде факт в началото на следващата година.

Източник: chernomore.bg


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Нападения над хора и други животни: Тормоз и страх заради глутниц...
Какво ще бъде времето във Варна днес
БСП - Обединена левица регистрира листата си за вота във Варна
Варна отпразнува тържествено 116-та годишнина от обявяването на Н...
Йордан Цонев повежда листата на "ДПС-Ново начало" във Варна
Ядосани туристи пред "Аладжа манастир" заради "вход свободен"


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).