Патриотична организация възобнови дейността си във Варна

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
10:58 / 21.12.2011
640
Вчера се състоя Учредително събрание на Общонародна фондация "Христо Ботйов",Представителство - Варна, организирано от нейния председател, г-н Боян Ботйов-потомък на легендарния поет, публицист, революционер и мислител.

На събитието бяха поканени да присъстват като учредители представители на държавната и местната власт, директори на училища и читалища, обществени и културни дейци.

На събранието единодушно бе избран Управителен съвет. В длъжността управител на Представителството на Фондацията, за град Варна встъпи г-н Иван Портних, общински съветник и генерален мениджър на Гранд-хотел "Варна". За членове бяха избрани г-жа Даниела Димова, председател на комисията "Култура и духовно развитие" на Общински съвет - Варна и директор на Театрално - музикален продуцентски център - Варна, г-жа Таня Дукова, директор на ОУ "Христо Ботев", г-жа Иванка Николова - директор на ОУ "Никола Вапцаров", г-н Юлиян Станев - председател на читалище "Христо Ботев", г-н Борислав Ковачев - бивш главен механик на параход "Радецки", г-жа Радостина Драгоева - поетеса, член на Сдружението на писателите.

Възобновяването на дейността на тази патриотична организация цели да издигне и съхрани духовността, родните ни ценности,славно историческо минало и култура.

Благородни задачи и идеи стоят пред организацията някои, от които вече са в ход. Миналия месец стартира Литературно-творчески клуб "Христо Ботев" за талантливи деца и юноши, под егидата на Фондацията и вече двама от участниците му са победители /1 и 2 място/ в конкурс, посветен на Рождество Христово, организиран от Община Варна, Регионален инспекторат по образование и Общински детски комплекс-Варна.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Бременната украинка, която бе нападната в центъра на Варна: Нищо ...
Спират движението в м-ст "Пчелина" заради довършителните работи п...
Жестоко убийство: Син уби баща си с мотика в Балчик
Млад мъж e открит мъртъв в Несебър
Катастрофа на пътя Варна - Бургас, има пострадал
След проливния дъжд във Варна: Силно наводнени улици, движението ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).