Патрулни коли ще дежурят ежедневно около училищата във Варна

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
15:49 / 14.09.2023
1149
Патрулни коли на полицията ще бъдат разположени ежедневно от началото на учебната година във Варна. Това ще бъде всеки ден преди началото и в края на учебния ден около училищата, съобщи на пресконференция началникът на сектор "Пътна полиция“ във Варна главен инспектор Петко Камбуров, предаде БНР.

Служители на Пътната полиция са извършили проверки около и в учебните и детски заведения преди началото на учебната година, а до кметовете на общините са изпратени писмени предписания за констатирани слабости във вертикалната и хоризонтална сигнализация в районите на училищата, за изтрити пешеходни пътеки, както и за липсващи елементи от предпазни парапети при влизане и излизане от учебните заведения. Шофьорите, които превозват деца, ще бъдат проверени. Данни за тях трябва да бъдат предоставени на отговорните институции.

В рамките на месеца ще приключи и съвместната проверка с Изпълнителна агенция "Автомобилна администрация“ за техническата изправност и лицензите на ученическите автобуси.

Общо 128 служители на отдел "Охранителна полиция“ към Областната дирекция на МВР във Варна ще следят за нормалното протичане на първия учебен ден, информира началникът на отдела комисар Димитър Луков. Вече са проведени и срещи с представители на частни охранителни фирми, които се грижат за реда в 15 училища. Те са инструктирани на какво трябва да обръщат внимание по време на дейността си. Вече са изпратени 87 сигнални писма за открити неизправности в районите на училищата. Става дума основно за подновяване на маркировката и пешеходните пътеки.

Между 16 и 22 септември във Варна ще се проведе и Седмица, посветена на превенцията на детската пътна безопасност.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Избраха новата Miss Globe Bulgaria на церемония във Варна
Проблемът с изборите във Варна остава нерешен
Това е изборът на Варна: Вижте името на новия рис в Зоологическат...
Отново! Огромен клон падна върху детска площадка във Варна
Синоптиците от НИМХ казаха дали ще става за плаж в неделя
Варненец е шампион на Международната олимпиада по информатика в Е...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).