Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Павел Димитров: Новоизбраният кмет на Варна трябва да има управленски опит
Автор: Екип Varna24.bg 16:47 / 16.05.2011Коментари (0)965
Варненската организация на ГЕРБ не е спирала да работи за предстоящите местни избори. Намеренията на регионалната структура на партията са в две посоки - категорично да спечели избора за кмет във Варна и да има сериозно присъствие в общинския съвет, за да може да контролира мнозинството в бъдещата си работа. Това каза депутатът от ГЕРБ Павел Димитров.

Провеждат се срещи с институции, граждани, неправителствени организации, с представители на бизнеса, спортни деятели и др. В момента в ГЕРБ - Варна се провеждат и вътрешни избори, на които се номинират кандидатите за кмет и за общински съветници. Някой от събранията по райони вече минаха. Очаква се те да приключат към 21, 22 май. Паралелно събрания се провеждат и в останалите 11 общини във Варненска област. Успоредно с това върви и социологическо проучване, за да се усетят нагласите както на структурите на партията, така и на обществеността към ГЕРБ и нейните лидери и кандидати.

Според Павел Димитров новоизбраният кмет, който ще поеме управлението на Варна, трябва да има управленски и мениджърски опит, защото ще получи до известна степен тежко наследство - заемът, който ползва община Варна, и ще работи в условия на финансова и икономическа криза. По думи на Павел Димитров - едно от основните неща в работата на кмета ще бъде усвояването на европейски пари по проекти.

"При този заем, който получаваме и следва да се изплаща, бюджетът на общината ще бъде ограничен. Основният акцент в работата на кметската администрация ще бъде бързото усвояване на европейски пари", каза Павел Димитров и добави, че в града има много нерешени проблеми, които не търпят отлагане. Един от проблемите в града е ромският квартал Максуда. Проблемът с ромите е национален, но за Варна е изключително важен, защото кварталът остана в центъра на града. Вече има издадени пет акта на община Варна за събаряне на къщи, повечето от които в този район са незаконни. Процесът ще отвори голям проблем за общината и може да се реши единствено с работа по европейски проекти и програми.

"Пари могат да се намерят и това ще бъде основната посока, в която ще се работи", допълни депутатът. Ще се търси и публично -частно партньорство. Когато не може със собствени средства финансово да се реши проблемът, кметът трябва да е гъвкав и да търси други пътища за решаване. Ще се търси и помощта на държавата. "Аз се надявам, че когато имаме наш кмет, и когато депутатите направим връзка с централната власт и помагаме на този кмет, държавата ще се обърне още повече с лице към проблемите на Варна и Варненска област. И по тези три пътища новият кмет ще трябва да успее с решението на тежките проблеми, които касаят и инфраструктура, и детските градини", коментира Павел Димитров.

Източник: Радио "Фокус"








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Февруари 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
Виж още:
Софка заминава
15:40 / 21.09.2024
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Природни стихии
Космическа надпревара
Хороскоп за деня
Голямо количество радиоактивен метал е открито в Пловдивска област
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: