Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Павел Димитров: Новоизбраният кмет на Варна трябва да има управленски опит
Автор: Екип Varna24.bg 16:47 / 16.05.2011Коментари (0)965
Варненската организация на ГЕРБ не е спирала да работи за предстоящите местни избори. Намеренията на регионалната структура на партията са в две посоки - категорично да спечели избора за кмет във Варна и да има сериозно присъствие в общинския съвет, за да може да контролира мнозинството в бъдещата си работа. Това каза депутатът от ГЕРБ Павел Димитров.

Провеждат се срещи с институции, граждани, неправителствени организации, с представители на бизнеса, спортни деятели и др. В момента в ГЕРБ - Варна се провеждат и вътрешни избори, на които се номинират кандидатите за кмет и за общински съветници. Някой от събранията по райони вече минаха. Очаква се те да приключат към 21, 22 май. Паралелно събрания се провеждат и в останалите 11 общини във Варненска област. Успоредно с това върви и социологическо проучване, за да се усетят нагласите както на структурите на партията, така и на обществеността към ГЕРБ и нейните лидери и кандидати.

Според Павел Димитров новоизбраният кмет, който ще поеме управлението на Варна, трябва да има управленски и мениджърски опит, защото ще получи до известна степен тежко наследство - заемът, който ползва община Варна, и ще работи в условия на финансова и икономическа криза. По думи на Павел Димитров - едно от основните неща в работата на кмета ще бъде усвояването на европейски пари по проекти.

"При този заем, който получаваме и следва да се изплаща, бюджетът на общината ще бъде ограничен. Основният акцент в работата на кметската администрация ще бъде бързото усвояване на европейски пари", каза Павел Димитров и добави, че в града има много нерешени проблеми, които не търпят отлагане. Един от проблемите в града е ромският квартал Максуда. Проблемът с ромите е национален, но за Варна е изключително важен, защото кварталът остана в центъра на града. Вече има издадени пет акта на община Варна за събаряне на къщи, повечето от които в този район са незаконни. Процесът ще отвори голям проблем за общината и може да се реши единствено с работа по европейски проекти и програми.

"Пари могат да се намерят и това ще бъде основната посока, в която ще се работи", допълни депутатът. Ще се търси и публично -частно партньорство. Когато не може със собствени средства финансово да се реши проблемът, кметът трябва да е гъвкав и да търси други пътища за решаване. Ще се търси и помощта на държавата. "Аз се надявам, че когато имаме наш кмет, и когато депутатите направим връзка с централната власт и помагаме на този кмет, държавата ще се обърне още повече с лице към проблемите на Варна и Варненска област. И по тези три пътища новият кмет ще трябва да успее с решението на тежките проблеми, които касаят и инфраструктура, и детските градини", коментира Павел Димитров.

Източник: Радио "Фокус"








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Световна черна хроника
Отбелязване на Деня на Независимостта
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Природни стихии
Борба за влияние в Близкия Изток
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: