Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Павел Димитров: Законопроект за отнемане на имущество е изключително тежък и за България е нещо ново и различно
Автор: Екип Varna24.bg 12:59 / 09.07.2011Коментари (0)1023
©
Законопроект за отнемане на имущество е изключително тежък, като закон и за България е нещо ново и различно. Това коментира Павел Димитров депутат от ГЕРБ и областен координатор на партията във Варна, след като вчера депутатите отхвърлиха внесения Законопроект за отнемане на имущество, придобито от престъпна дейност. Той добави, че за първи път се предлага така наречената гражданска конфискация и тъй като е сложен закон, хората биха могли да бъдат манипулирани лесно и да се плашат от него, което е било използвано от опозицията.

"Явно те имат сериозни притеснения - говоря за БСП и ДПС и всъщност резултата от гласуването е ясен", добави варненският депутат. Той подчерта обаче, че този закон е добър и припомни, че той е от есента на 2009 година, няколко пъти е преработван. Одобрен е от широк кръг от специалисти и обществеността, а освен това е одобрен по всички пунктове от Веницианската комисия и дори е било заявено, че последния вариант на закона, който е бил предложен за гласуване в Народното събрание се доближава до най-добрите европейски практики, без да се нарушават фундаменталните права на хората. Павел Димитров добави, че закона отново ще бъде внесен, като някои детайли ще бъдат прецизирани. По думите му той ще бъде внесен в същия вид, но ще бъдат променени някои неща, като например давността, която ще бъде свалена от 15 на 10 години, текстовете от Наказателния кодекс ще бъдат свити, престъпленията които ще бъдат повод за образуване на преписки в тази комисия за отнемане на имущество, ще се конкретизират административните актове.

"След като прецизираме някои неща, ние ще внесем отново закона, защото ние считаме, че сега действащия закон няма тази ефективност и нищо не се получава, а това е един най-важните инструменти при борбата с престъпността", категоричен бе варненският депутат и добави, че хората искат справедливост, поради което депутатите от ГЕРБ няма да се откажат от този закон, като отбеляза, че съпротива срещу законопроекта има дори и в Синята коалиция. Павел Димитров добави, че опозицията говори в Парламента, че с този закон се лъже Веницианската комисия, което по думите му не е възможно. По думите му в много държави има гражданска конфискация. "Това не е нещо ново, което да се въвежда само в България", категоричен бе народният представител от ГЕРБ и добави, че винаги до сега опозицията е препоръчвала на правителството да се съобразява с Веницианската комисия, а сега твърденията им са, че се прави опит тя да бъде излъгана, което няма как да стане.

Източник: Радио "Фокус"








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Февруари 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Природни стихии
Икономическа криза
Парламентарни избори октомври 2024 г.
Отношенията София-Скопие
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: