Павел Димитров ще поведе листата на ГЕРБ, ако Станишев не е водач на БСП във Варна

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
10:09 / 03.04.2009
1065
Готов съм да поведа варненската листа на ГЕРБ за предстоящите парламентарни избори, ако бъда номиниран и ако Сергей Станишев не оглави тази на БСП. Ако това се случи,по-добре е начело да е или Бойко Борисов, или Цветан Цветанов. Това заяви във варненското студио на Дарик Павел Димитров - областен председател на партията. ГЕРБ-Варна разчита на минимум 4 депутатски места в бъдещия парламент, а защо не и 5-6, заяви той. След провеждането на петте общински събрания на партията ще бъдат номинирани 13 кандидати за евродепутати, трима от които ще бъдат избрани в челото на листата. Настоящият евродепутат Душана Здравкова не е сред номинираните от варненската организация.

Общинските съветници от ГЕРБ не подкрепиха бюджета на Варна за тази година, тъй като не бяха съгласни с някои от заложените в него приоритети, както и с чисто формалното му обсъждане, обясни лидерът на партията в морската столица. Идеята да бъдат изразходвани пари за Спортно-развлекателния комплекс в Младост и за реконструкцията и модернизацията на осветлението на Варна е добра, но моментът за това не е подходящ. В условията на глобална финансова криза тези пари можеше да бъдат използвани за построяването на нови детски градини, коментира Димитров.

Протестите на родителите срещу липсата на места в забавачниците той определи като справедливи. По въпроса ще се действа в две посоки, заяви председателят на ГЕРБ-Варна, който е член и на работната група за промени в наредбата за прием в детските градини. Едната е свързана с построяването на три нова детски заведения с помощта на публично-частно партньорство, а другата - с намирането на подходящи помещения, които да поемат временно неприетите в градини деца до построяването на новите забавачници. Така няма да бъде излишно натоварен общинският бюджет, коментира Павел Димитров.

Източник: в. "Позвънете новини"


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Нападения над хора и други животни: Тормоз и страх заради глутниц...
Какво ще бъде времето във Варна днес
БСП - Обединена левица регистрира листата си за вота във Варна
Варна отпразнува тържествено 116-та годишнина от обявяването на Н...
Йордан Цонев повежда листата на "ДПС-Ново начало" във Варна
Ядосани туристи пред "Аладжа манастир" заради "вход свободен"


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).