Павел Христов: Електронното гласуване в ОбС отговаря на всички нормативни изисквания

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
16:47 / 26.10.2012
722
Електронното гласуване в Общинския съвет на Варна отговаря на всички нормативни изисквания. Последно бяха извършени промени в правилника за работа на ОбС, съобразени с въвеждането на безхартиения вот. Това обясни Павел Христов, административен секретар на ГЕРБ - Варна.

Той допълни, че според юристи, участвали в обновяването на правилника, поименното гласуване с таблетите е законосъобразно. Първото изцяло електронно заседание на местния парламент бе проведено в сряда. Общинските съветници гласуваха с помощта на таблети, а вотът бе изписван поименно на табло. Всички решения на комисиите към ОбС бяха изпратени дни по-рано до медиите и до съветниците, за да могат да се запознаят авансово с дневния ред на сесията и да разполагат с тях по време на заседанието. Успоредно с електронния вот се води и аудиозапис, който е обществено достъпен. С въвеждане на електронното гласуване разходите за хартия и консумативи ще бъдат редуцирани до 30 000 лв. на година.

Източник: Радио "Фокус"

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Спират движението в м-ст "Пчелина" заради довършителните работи п...
Жестоко убийство: Син уби баща си с мотика в Балчик
Млад мъж e открит мъртъв в Несебър
Катастрофа на пътя Варна - Бургас, има пострадал
След проливния дъжд във Варна: Силно наводнени улици, движението ...
Деца в нужда: Варненци организират акция за събиране на учебни по...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).