Павлин Петков: Общините трябва да имат по-голяма самостоятелност в средното образование

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
12:13 / 19.05.2010
796
Българските общини трябва да имат по-голяма самостоятелност във взимането на решения за развитието на средните училища на тяхна територия. Това заяви днес директорът на варненската математическа гимназия „Д-р Петър Берон" Павлин Петков. Според него, работодателят на директорите на общински училища трябва да бъде кметът на общината.

„В момента се правят обсъждания на училищното образование в най-различни формати и очакването на екипа от Министерство на образованието, който е създал този проект е да постъпят предложения, на които ще се обърне внимание, независимо от това колко голяма членска маса стои зад него", посочи Павлин Петков.

Той каза, че единият от фундаменталните въпроси е за видовете училища. „Те се разпознават от гледна точка на финансирането и етапите и степените. В това отношение ние предлагаме на законодателя да се провежда една нова държавна политика по отношение на децентрализацията на училищното образование и неговото управление", подчерта Петков. Той беше категоричен, че освен традиционните държавни и общински училища трябва да се дефинира ясно училището от какво значение е - национално, регионални или международно.

Източник: Агенция "Фокус"

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Ето къде във Варна утре няма да има ток
Синоптиците казаха какво ще бъде времето по морето утре
Стартира кръводарителска кампания във Варна
Бременната украинка, която бе нападната в центъра на Варна: Нищо ...
Спират движението в м-ст "Пчелина" заради довършителните работи п...
Жестоко убийство: Син уби баща си с мотика в Балчик


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).