"Паякът" не смогва да вдига автомобилите в Морската градина

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (4)
10:33 / 24.04.2013
1652
От известно време в Морската градина шета единият от двата варненски "паяка" за вдигане на неправилно паркирани автомобили. През уикенда "крадецът" с куката изненада неприятно няколко шофьори, решили да паркират на забранено. За по-малко от час "паякът" вдигна няколко луксозни автомобила, паркирани из алеите в района на р-т "Хоризонт". В същото време обаче там се намърдаха десетки други автомобили. Дори имаше и уникален случай - шофьор чинно изчака паяка да вдигне една кола и така да му освободи място за паркиране. По-късно обаче и неговата кола беше натоварена на платформата.

Акцията по разчистването на алеите от автомобили беше разпоредена от временния кмет доц. Христо Бозов. Паяка обаче е само един и той няма шанс да смогне да прибере всички нарушители. Заради това общинската администрация трябва да измисли нещо различно. С бариери и "измислен" пропускателен режим, вече е ясно, че не става. Колчетата също не свършиха работа.

Сега общинарите умуват дали да не построят два паркинга в морската, подметна зам.-кметът Богдан Караденчев. Дори и да го направят, най-вероятно местата ще бъдат заети от живеещи и развиващи бизнес в градината и останалите варненци пак ще паркират по алеите и из зелените площи.

Именно заради това бившият кмет Кирил Йорданов беше категорично против в морската да бъдат направени места за паркиране с парите от данъците на гражданите, а в крайна сметка от тях да се възползват живеещите и работещите на територията на парка.

Източник: Днес +


Виж коментарите (4)
Още новини от Новини от Варна:
Спират движението в м-ст "Пчелина" заради довършителните работи п...
Жестоко убийство: Син уби баща си с мотика в Балчик
Млад мъж e открит мъртъв в Несебър
Катастрофа на пътя Варна - Бургас, има пострадал
След проливния дъжд във Варна: Силно наводнени улици, движението ...
Деца в нужда: Варненци организират акция за събиране на учебни по...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).