Пчелари протестираха пред Областна управа

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
14:12 / 10.04.2013
526
Пчелари от Варненска област се събраха пред Областна управа, за да протестират срещу решението на България да се въздържи от гласуване на забраната за използване на опасните неоникотиноидни пестициди при отглеждане на посевите.

Протестът премина под мотото "Спасете пчелите". Варненските пчелари настояват Европейската комисия да въведе двегодишна забрана за използването на неоникотиноидните пестициди, които специалисти свързват с измирането на пчелите. Страни-членки на ЕС, като Италия например, са въвели забрана, защото популацията на пчелите намалява в световен мащаб и твърденията са, че причината е главно в неоникотиноидните препарати. Държавната профилактична програма във Варна трудно постига целта си по откриване на заразните заболявания по пчелите, въпреки наличието на подготвени пчелари проверители, с готовност да съдействат на отговорните специалисти да я провеждат, отбелязват още местните производители на мед.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Спират движението в м-ст "Пчелина" заради довършителните работи п...
Жестоко убийство: Син уби баща си с мотика в Балчик
Млад мъж e открит мъртъв в Несебър
Катастрофа на пътя Варна - Бургас, има пострадал
След проливния дъжд във Варна: Силно наводнени улици, движението ...
Деца в нужда: Варненци организират акция за събиране на учебни по...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).