Пенсионери организиран коледен базар

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
10:12 / 02.12.2008
604
Утре от 11:00ч. в Дома на пенсионера "Хан Аспарух" на ул. "Средец" №30 ще се открие Изложение базар "Коледни и новогодишни традиции и празници". Изложението ще продължи до 05.12./петък/, организирано е от РС на Съюза на пенсионерите-2004г. "Аспарухово" и Дружество кръжок "Райна Княгиня", и е под патронажа на заместник кмета на район "Аспарухово" - г-жа Валентина Велчева. Ще бъдат представени произведения за дома с коледни и новогодишни мотиви, ръчно изработени от жените от дружество "Райна Княгиня" - покривки, салфетки, торбички за подаръци, ленти, украса за елха, сувенири. Те ще бъдат предложени за продажба на символични цени, за да могат повече хора да си позволят да внесат в дома си символите на изконните български традиции и обичаи, да почувстват духа на българската Коледа. Предвиден е и подробен разказ за това как да се подготвим и посрещнем празника в Коледната и Новогодишната нощ, как да подредим празничната трапеза - ще бъдат представени показно традиционни български ястия, характерни за Варненския регион.

Повече от три месеца амбициозните дами подготвят този подарък за своите съграждани, вложили са много труд и лично творчество. С голямо усърдие са приели да станат преносители на обичаи и поверия, свързани с най-богатия в обредно отношение зимен празник.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Нападения над хора и други животни: Тормоз и страх заради глутниц...
Какво ще бъде времето във Варна днес
БСП - Обединена левица регистрира листата си за вота във Варна
Варна отпразнува тържествено 116-та годишнина от обявяването на Н...
Йордан Цонев повежда листата на "ДПС-Ново начало" във Варна
Ядосани туристи пред "Аладжа манастир" заради "вход свободен"


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).