Песента "Доброто" спечели в оспорвано гласуване на конкурса "Златни искри"

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
12:59
208
“Доброто" е фаворит сред българските песни в тазгодишното издание на 12-ия Европейски конкурс за детска песен "Златни искри", излъчени в радиоефира. След нея се наредиха “Смело стъпвай", “Мечтите се сбъдват" и “Елен за мен". Това решиха гласуващите, които чуха песните в ефира на Радио Варна и гласуваха на сайта по време на излъчването на песните. "Доброто" получи 1213 гласа и така слушателите дадоха първото място на композитора Станислав Събев, на автора на текста Илиана Събева и аранжора Иво Иванов. Изпълнението на деветгодишната Ванеса Кънчева от Добрич също допринесе за успеха на песента.

Кои са победителите?

Станислав Събев е възпитаник на Националната музикална академия, вокален педагог в създадената от него школа за млади певци Little Monkeys, автор на мюзикъла "Откраднатото слънце“ и на много детски песни. Текстовете на голяма част от тях, както и на песента победител - “Доброто", е на неговата майка Илиана Събева - учител по български език и поетеса. Те са доверили аранжимента на Иво Иванов – преподавател по класическа китара.

Малката певица Ванеса Кънчева е ученичка е в училището по изкуствата в Добрич и учи поп, рок и джаз пеене в студиото за певци "Shining Voices" с музикален педагог Жана Стефанова. Песента "Смело стъпвай"на Ирина Декова получи 1046 от слушателските гласове. Вероятно познавате авторката от нейният YouTube канал Бръмозавър, за който тя създава анимирани детски песни. Деветгодишната Катрин Георгиева от Казанлък, която учи, в музикалната школа "Джубокс“ в София с вокален педагог д-р Милена Иванова, представи "Смело стъпвай“ в конкурса "Златни искри“.

791 гласа спечели екипът на песента "Мечтите се сбъдват". Те са Анна-Мария, която обича да съчетава различни музикални жанрове, Галина Иванова - основател и ръководител на Център за изкуство "Зорница"и Димитър Атанасов - певец, композитор, аранжор и музикален продуцент, част от дуета "Димитър & Христо“. Глас на тяхната песен беше Мария Сантева. 13-годината изпълнителка възпитаничка на Центъра за изкуство ,,Зорница“. С песента "Елен за мен"детската вокална група "Палави ноти“спечели сърцата на 742 от слушателите на Радио Варна. Автор, основател и ръководител на групата е Венелина Миланова, която вече 20 години работи на сцената и с деца. “Елен за мен" е написана заедно с Щерион Пилидов - композитор и аранжор на повече от 300 песни на популярни имена от нашата сцена, като над 40 от тях са детски.

В гласуването за избор на най- добрата българска песен ХII Европейски конкурс за детска песен "Златни искри" ,Варна 2024 участваха общо 6231 слушатели.

Ежегодният конкурс се организира от фондация "Откритие“ с подкрепата на Министерството на културата на Република България, МУЗИКАУТОР, БНР-Радио Варна, фонд "Култура" на Община Варна. Конкурсът е член на WAFA (World Association of Festival & Artists).

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Варненска таксиметрова компания трансформира индустрията и задава...
Десетки сигнали свързани с купуване на гласове във Варна само за ...
От утре: Ремонт на пътя между кв. "Аспарухово" и кв. "Галата", за...
Едва 3% варненци са гласували до този момент
Във Варна имотите са поскъпнали най-много за последните месеци
Кметът на Варна честити празника на Иван Рилски и лекарите


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).