Пикадили се включи в национална кампания по кръводаряване

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
10:41 / 16.07.2008
705
Веригата супермаркети Пикадили се включи към националната кампания за безвъзмездно и доброволно кръводаряване, която ще продължи до 22 юли 2008 г. Служители на Пикадили в град Варна от днес до края на инициативата ще дарят кръв, като по този начин ще помогнат на нуждаещите се. Кръводаряването се осъществява в Районен Център по Трансфузионна Хематология (бул. „Цар Освободител" 100, Варна).

Кръводаряването не вреди. Нещо повече - то е полезно, тъй като стимулира процеса на кръвотворене в организма и увеличава защитните му сили. Пълното възстановяване на дарената кръв е в рамките на едно денонощие. Това е един от най-безвредните и лесни начини да спасиш човешки живот.

Пикадили стана част от кампанията, като пое своя собствена инициатива, решавайки финансово да стимулира и възнагради всеки свой служител, дарил кръв. Очаква се близо 50 души от служителите на веригата супермаркети да се включат в кампанията.

Всеки ден 600 души в България се нуждаят от кръв и половината от тях са деца! За съжаление, у нас броят на доброволните кръводарители е крайно недостатъчен и страната изпитва непрестанен и сериозен недостиг на кръв. Много страни, включително и България, са зависими от даренията на роднини и близки.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Нападения над хора и други животни: Тормоз и страх заради глутниц...
Какво ще бъде времето във Варна днес
БСП - Обединена левица регистрира листата си за вота във Варна
Варна отпразнува тържествено 116-та годишнина от обявяването на Н...
Йордан Цонев повежда листата на "ДПС-Ново начало" във Варна
Ядосани туристи пред "Аладжа манастир" заради "вход свободен"


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).