Питат кмета за имена на улици

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
09:28 / 03.11.2010
1168
Кметът Кирил Йорданов ще трябва да се изкаже за именуването на две пътни отсечки във варненската Западна промишлена зона. Това стана ясно на вчерашното заседание на комисията по култура и наименования, на което съветниците се запознаха с искането на кметството във "Владиславово". Неговите експерти предлагат двете улици да носят имената "Нептун" и "Перун". Именуването им да бъде съгласувано с градоначалника, настоя бившият шеф на комисията Панко Анчев, въпреки че подобна процедура не е задължителна - нещо, на което обърна внимание настоящият председател доц. Константин Трошев.

Кметското мнение ще се търси и за именуването на построена преди година детска градина в близост до Морската градина. От педагогическия й съвет предлагат тя да се казва "Морски свят". Ще поискам становище от кмета как да процедираме занапред, не пропусна да отбележи доц. Трошев, според когото съгласуването е излишна бюрокрация. Досега не е имало такова практика, подчерта съветникът.

Източник: в. "Позвънете новини"


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Синоптиците казаха какво ще бъде времето по морето утре
Стартира кръводарителска кампания във Варна
Бременната украинка, която бе нападната в центъра на Варна: Нищо ...
Спират движението в м-ст "Пчелина" заради довършителните работи п...
Жестоко убийство: Син уби баща си с мотика в Балчик
Млад мъж e открит мъртъв в Несебър


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).