Пламен Начков: Част от кметския екип са пенсионери

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (1)
09:23 / 08.04.2011
1043
Знам за поне трима пенсионери, които работят в кметската администрация. Дори и да са ценни кадри, при този недоимък не е редно да заемат места, които могат да дадат хляб на млади хора. Това заяви пред колегите си от комисията по структури към местния парламент червеното острие Пламен Начков. Коментарът му дойде в отговор на новите назначения в щата на администрацията.

Според секретаря на общината Михаил Куликов чиновниците пенсионери са били освободени при последните съкращения, когато кадровата тесла засегна около 70 души. Останаха само няколко души, но те са част от кметския екип, за чийто състав се произнася градоначалникът Кирил Йорданов. В пенсионна възраст са д-р Здравко Марков, шеф на дирекция "Социални дейности и жилищна политика", доц. д-р Станка Маринчева, която оглавява дирекция "Здравно развитие", както и Стойчо Бакалов, шеф на дирекция "Осигуряване и опазване на обществения ред", който е пенсиониран като служител на полицията, поясни Куликов. По думите му пенсионери има и сред охраната на общината, но тези позиции са неатрактивни и за тях трудно биха могли да се намерят кандидати.
Доколкото знам, д-р Марков дори не взема пенсия, така че няма противоречия със закона, поясни секретарят на общината. Той информира, че се очаква ново постановление от финансовото министерство, което би могло допълнително да ореже фонд "Работна заплата". Това сигурно ще наложи нови съкращения, уточни още Куликов.

Източник: в. Черно море

Виж коментарите (1)
Още новини от Новини от Варна:
Бременната украинка, която бе нападната в центъра на Варна: Нищо ...
Спират движението в м-ст "Пчелина" заради довършителните работи п...
Жестоко убийство: Син уби баща си с мотика в Балчик
Млад мъж e открит мъртъв в Несебър
Катастрофа на пътя Варна - Бургас, има пострадал
След проливния дъжд във Варна: Силно наводнени улици, движението ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).