План за строеж на над 100 апартамента в "Златни пясъци" отхвърлиха общинари

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
15:45 / 02.06.2010
1210
Комисията по архитектура отхвърли предложението на кмета на Община Варна Кирил Йорданов за съгласуване План за регулация и застрoяване на имот от 11 000 кв.м. в КК "Златни пясъци". Проектът включва издигането на 5-етажна сграда, която ще осигури около 160 апартамента. В плана присъстват басейн и трафопост.

Първоначално председателят на комисията Владимир Тонев изказа задоволство, че колкото повече нови собственици има, толкова повече данъци ще влязат в общината. Впоследствие той и останалите съветници се присъединиха към мнението на Красимир Маринов от партия "Отечество", че пречиствателната станция в комплекса вече е с изчерпан капацитет. С този довод общинарите отхвърлиха предложението на кмета.

Две други предложения на кмета за съгласуване План за застрояване и регулация на имоти в комплексите "Св. Св. Константин и Елена" и "Златни пясъци" бяха върнати до администрацията.

Охвърлено бе и предложението на кмета за съгласуване на План за регулация и застрояване в к.к. "Св. Св. Константин и Елена". Доводът на общинските съветници беше, че имотът, който се намира на "Кабакум", засяга други имоти, при които няма изградена инфраструктура и се налага отчуждаване.

Източник: Дарик


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Ето къде във Варна няма да има ток днес
Ето къде във Варна утре няма да има ток
Синоптиците казаха какво ще бъде времето по морето утре
Стартира кръводарителска кампания във Варна
Бременната украинка, която бе нападната в центъра на Варна: Нищо ...
Спират движението в м-ст "Пчелина" заради довършителните работи п...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).