Планират цялостен ремонт на бул. "Сливница" за около 6 млн. лв.

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (6)
11:52 / 26.03.2013
2569
След преасфалтирането на бул. "Владислав Варненчик" община Варна планира цялостен ремонт и на бул. "Сливница". Реконструкцията ще обхване участъка от бул. "Ян Хуняди" до ул. "Александър Рачински".

Освен че ще се преасфалтира трасето от около 5 км, ще бъдат подменени и ревизионните шахти. Вместо досегашните капаци ще бъдат положени самонивелиращи се, съобщи инж. Стоян Димитров, шеф на инфраструктурната дирекция в община Варна.

Бул. "Сливница" ще се ремонтира по примера на бул. "Владислав Варненчик". Ще се работи поетапно - платно по платно и от кръстовище до кръстовище. Най-вероятно отново ще се използва полимер модифициран битум, така че настилката да бъде по-трайна и устойчива на натоварения трафик. На базата на изработените технологични проекти в момента са изготвят количествено-стойностните сметки. Очертава се инвестицията да глътне около 6 млн. лв., прогнозира инж. Димитров.

В сравнение с бул. "Владислав Варненчик", за който бяха отпуснати 5 млн. лв. от републиканския бюджет, ремонтът на бул. "Сливница" ще бъде изцяло за сметка на местната хазна. Разликата в цената се дължи на факта, че трасето на "Сливница" е не само по-дълго, а и по-широко.

Реконструкцията на бул. "Владислав Варненчик" обаче също ще надхвърли съществено осигурената от държавата сума. Причината е, че с общински пари ще бъдат напълно подменени тротоарите от лявата страна на отсечката от Катедралата до пресечката с ул. "Д-р Пюскюлиев". В момента пешеходната зона в тази част на централния булевард е в окаяно състояние. Тротоари ще се сменят и по бул. "Сливница" - от дясната страна в участъка от бул. "Христо Смирненски" до ул. "Акад. Андрей Сахаров", уточни шефът на общинската инфраструктурна дирекция.

Ремонтът на главната пътна артерия отново ще бъде възложен на фирмите, които поддържат уличната мрежа на територията на "Младост" и "Одесос" - "Варнастрой" и "Обединение АБ Варна". По план те трябва да приключат работата си по бул. "Владислав Варненчик" до 1 юни. Очакваме да са готови по-рано и веднага да започнат преасфалтирането на бул. "Сливница", информира още инж. Стоян Димитров.

Източник: в. "Черно море"

Виж коментарите (6)

Още по темата (21):
12.12.2014 През 2015 г. приоритетно ще оправят разбитите тротоари пред входовете на варненци и дупките в кварталните улички
10.03.2014 Отчаяние у гражданите от дупки без шанс за ремонт
17.02.2014 Спешно запълват ямите по варненските улици
11.02.2014 Ремонтът на улиците започва през март
10.09.2013 Ремонтираха 137 улици във Варна през лятото
18.06.2013 Портних: Ремонтите на улиците и булевардите във Варна ще продължат
Още новини от Новини от Варна:
Бременната украинка, която бе нападната в центъра на Варна: Нищо ...
Спират движението в м-ст "Пчелина" заради довършителните работи п...
Жестоко убийство: Син уби баща си с мотика в Балчик
Млад мъж e открит мъртъв в Несебър
Катастрофа на пътя Варна - Бургас, има пострадал
След проливния дъжд във Варна: Силно наводнени улици, движението ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).