Плащат по 300 лв. за стаж в администрацията

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
09:41 / 04.11.2008
843
300 лева месечно възнаграждение получават младежите, стажуващи в държавната администрация по програмата "Българска мечта". Заплащането е въведено тази година, каза за "Позвънете Новини" Парашкева Дюлгерова, началник на отдел "Кариерно развитие и заплащане" в дирекция "Управление на човешките ресурси" към Министерството на държавната администрация и административната реформа (МДААР). Тази година 100 младежи от страната карат практика в структурите на държавната администрация, уточниха от министерството. Данните му сочат, че от 2002 година досега над 1000 млади хора са изкарали стаж по програмата "Българска мечта". Не малка част от тях остават на работа, посочи Дюлгерова. Тя допълни, че политиката на ведомството е насочена към привличането на повече млади хора. Дюлгерова представи пред студенти от варненския Икономически университет възможностите за кариерно развитие в структурите на администрацията. Срещата бе в рамките на информационна кампания под мотото "Запознай се с държавната администрация". До момента са проведени срещи в три университетски града, предстои такива да се проведат и във Велико Търново и Стара Загора. По време на срещите експерти от МДААР дават насоки на младите хора как да се подготвят за участие в конкурси за работа и как да се информират за обявените свободни позиции. Специално за кампанията е издаден и наръчник за успешен старт в кариерата. В него е събрана основната информация за работата на администрацията, структурите й и типовете служители.

Кампанията "Запознай се с държавната администрация" е част от проект за подобряване на политиката за управление на човешките ресурси, финансиран по оперативната програма "Административен капацитет".

Източник: в. "Позвънете новини"


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Нападения над хора и други животни: Тормоз и страх заради глутниц...
Какво ще бъде времето във Варна днес
БСП - Обединена левица регистрира листата си за вота във Варна
Варна отпразнува тържествено 116-та годишнина от обявяването на Н...
Йордан Цонев повежда листата на "ДПС-Ново начало" във Варна
Ядосани туристи пред "Аладжа манастир" заради "вход свободен"


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).