Плажните медици - задължително със сертификати

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
16:21 / 28.04.2009
616
25 медици от Варна, от които 10 лекари, са изявили желание да се включат в медицинските екипи по плажовете това лято. Това съобщи за Дарик д-р Иван Иванов, управител на ДКЦ I "Св. Клементина". Бившата Градска болница и тази година ще осигурява медицинските екипи по варненските плажове и курорта "Св.Св. Константин и Елена".

Повечето кандидати са завършили английска или немска гимазия, така че не се налага да изискваме от кандидатите допълнителни езикови умения. По-важно е обаче да са преминали през курса на обучение, за да могат при инциденти на морския бряг да действат бързо и адекватно, посочи д-р Иванов.

Можем да ангажираме за работа всичките 25 кандидати, като те ще са достатъчни за обезпечаване на плажната медицинска помощ това лято. Възнагражданията са добри, така че колегите са доволни, коментира шефът на ДКЦ I.

Утре е последният ден от тридневения работен семинар за обучение за оказване на първа помощ и лечение при водни инциденти. Преминалите курса ще трябва да минат тест, като успешно справилите се ще получат съответния сертификат, без който няма да имат право да работят на плажа.

Източник: Дарик


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Нападения над хора и други животни: Тормоз и страх заради глутниц...
Какво ще бъде времето във Варна днес
БСП - Обединена левица регистрира листата си за вота във Варна
Варна отпразнува тържествено 116-та годишнина от обявяването на Н...
Йордан Цонев повежда листата на "ДПС-Ново начало" във Варна
Ядосани туристи пред "Аладжа манастир" заради "вход свободен"


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).