Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Плажовете - пълни, без да са готови за сезона
Автор: Екип Varna24.bg 09:58 / 12.05.2010Коментари (0)901
© Impact Press Group
Градските плажове във Варна вече са пълни с хора, които събират тен, а комисията по откриването на плажните ивици още не е сформирана. До края на седмицата се очаква да бъдат оповестени представителите на БЧК и на Здравната инспекция във Варна. На практика обаче и комисията да се сформира, тя няма какво да открива. „Няма подаден нито един комплект документи за откриване на басейн. Само допреди дни собствениците на хотели с басейни ни упрекваха, че им спираме бизнеса, но явно не са си подготвили документите. Заповедта на кмета за създаването на комисията за водните обекти е от 28 април", каза д-р Красимир Тунчев от дирекция „Здравно развитие" в общината. Вероятно и това лято той ще бъде председател на комисията. Тунчев припомни, че през миналия сезон са били открити едва 79 от общо 220 басейна. Тази година басейните са общо 237, а съмненията са, че доста от тях вече работят. Презумпцията е, че един басейн работи, ако в него има хора, а санкцията за работещо водно съоръжение, което не е открито, е от 100 до 2000 лв. „Тази година сме разделили басейните от плажните ивици и срокът за подаване на документи за басейните е до 31 юли", допълни и шефът на дирекцията доц. д-р Станка Маринчева. Общинската такса за разкриване на воден обект е 150 лв.

Общо 23 са плажовете към момента без концесионер, за които е обявен търг на 31 май. Други 4 плажни ивици от години са непожелавани и е почти сигурно, че и тази година ще останат без концесия, тъй като са засегнати от свлачищни процеси. Преди ден на 2 от плажовете, за които се знае, че ще останат без концесия, са поставени табели на 3 езика, че са неохраняеми, уточни д-р Тунчев. Това са Галата Север и Галата Изток. „По принцип трябва да изчакаме заповедта на областния управител кои плажове остават без концесия, а за това трябва да минат търговете", допълни още Тунчев.

В същото време шефът на ДКЦ І д-р Иван Иванов каза, че от 1 юни по плажовете вече ще има медицински екипи, които ще се грижат за здравето на плажуващите. Вчера обаче градският плаж във Варна беше пълен. Въпреки това трактор подравняваше пясъка. На Рибарския плаж, както и в курорта Св. Константин морето е отнесло пясъчната ивица. „Вероятно проблемът вече е отстранен", допълни д-р Тунчев, който е присъствал на проведената от община Варна среща с концесионерите.

Източник: в. "Позвънете новини"









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
България в еврозоната
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Природни стихии
Космическа надпревара
Хороскоп за деня
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: