Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Пловдивска туроператорска агенция измами десетина варненци
Автор: Екип Varna24.bg 09:35 / 11.08.2011Коментари (0)12961
© Varna24.bg
Десетина варненци се оказаха сред стотиците измамени от пловдивската туроператорска агенция "Еврохолидейз". Преди 2 дни Пловдивската окръжна прокуратура обяви, че срещу двамата съдружници във фирмата е образувано досъдебно производство за измама в особено големи размери. Единият от тях - Венелин Качаков, с пълно основание известен под тепетата като Венко Измамата, е арестуван за 72 часа. Съдружникът му Георги Христов е обявен за общодържавно издирване. Престъпният дует е измамил с евтини екскурзии повече от 200 души, като по груби сметки е събрал от мераклиите повече от 600 000 лева.

"Офертата открих в интернет. Звучеше наистина много изгодно - 350 лева за 7 дни на остров Корфу, в тризвезден хотел и ол инклузив. Трябваше да се доплатят по 50 евро на човек допълнително за пътя в двете посоки. Ние се събрахме група от 5 души. Спазихме абсолютно всички изисквания, които бяха публикувани на сайта на туроператорската агенция. Наложи ми се да звънна по-рано, защото двама от приятелите ни се отказаха и на тяхно място се съгласиха да дойдат други хора. Исках да кажа новите имена, но на нито един от трите телефона никой не вдигаше. Пробвах няколко дни поред, но нямаше никакъв резултат. Звъннах на фирмата за колективно пазаруване, в която през интернет направихме резервациите и преведохме част от парите. От там ни обясниха, че и те имат проблеми с "Еврохолидейз", имало и много други оплаквания, но те щели да направят всичко възможно да овъзмездят клиентите. Въпреки че не са техни. На тази фирма изпратих пълната кореспонденция, която водех преди това с туроператора. Всички данни, фактури за преведените пари, техните отговори, потвърждението за екскурзията, всичко. Днес (вчера - б.а.) от фирмата за групово пазаруване отново се обадиха и казаха, че те по всяка вероятност ще изкупят дълга на туроператора към клиентите, ще подсигурят на всички, които са си платили желаната почивка, или ще им върнат парите в пълен размер. А след това евентуално те ще си търсят правата в съда. Но пък сега разбрахме, че единият от собствениците на "Еврохолидейз" е арестуван и част от измамените смятат да заведат групов иск. Аз лично със сигурност съм решил да съдя туроператора. Дори да отида на екскурзията. Каквото и да се случи, ние сме измамени от "Еврохолидейз". И като нас има стотици." Това каза варненецът Иван Димитров, който на 3 септември трябваше да тръгне към остров Корфу заедно със съпругата си и още трима приятели. Оказа се, че сред измамените има още десетина варненци.

Зарибяването на мераклиите за евтини екскурзии в интернет на пръв поглед е напълно законно. Офертата е за екскурзии до Малдивите и остров Корфу на половин цена. В първия случай излиза 2000 лв. на човек, а във втория - 350. Условието за гръцкия остров било да се платят първо по 150 лева на човек, а останалата сума да се внесе до 20 юли само по сметката на туроператорската фирма. В сайта пише, че офертата е "разграбена" за 4 дни от 128 души. Простата математика сочи, че за почивката в Корфу туроператорът е прибрал минимум 44 800 лв. Въпреки че много от хората са доплатили допълнително по 50 евро за превоз. Варненската компания го е направила. И на 3 септември трябва да отпътува за китния остров. Но все още не е сигурно. А групата за Малдивите, която е от 98 души, трябва да отпътува на 13 август.
Иначе към офертата на "Еврохолидейз" ООД в интернет има линк към линценза им, издаден от Министерството на икономиката през 1999 г. Което явно е трябвало да успокои желащите да почиват.

"Във времето на икономическата криза, в която живеем, за всеки от нас е важно как ще използва парите си. Всички искаме да почиваме на хубави места, да ни обслужват като царе, да видим интересни и вълнуващи дестинации. "Еврохолидейз" гарантира най-добрия подбор на интересни и вълнуващи дестинации, чиито предимства са лично проверени", хвалят се от страниците в интернет съдружниците. И както се оказа, са изключително прави. Те лично са имали много идеи как да използват парите си и да ги харчат като царе, но в случая прокуратурата се намеси много бързо.

По данни на Пловдивската окръжна прокуратура всички желаещи да почиват на половин цена са превели пълните суми, но от "Еврохолидейз" няма направени резервации нито за хотели, нито за самолети или каквито и да е други превозвачи. Парите просто са потънали в сметката на туроператора.

За обявения за издирване съдружник в "Еврохолидейз" се знае, че живее в пловдивския квартал "Столипиново". Доскоро се водел безработен и получавал социални помощи. Самата фирма също била адресно регистрирана в пловдивската ромска махала. Разследващите предполагат, че Георги е подставено лице и срещу скромен хонорар и малък дял от измамата се е покрил. Разследването по случая с огромната измама продължава. Полицията разпитва всички потърпевши. Оказало се, че сред измамените има служители на МВР и депутати. Част от измамените са заявили предварително, че ще внесат отделно групов иск срещу "Еврохолидейз".

Източник: в. Черно море








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Парламентарни избори октомври 2024 г.
Борба за влияние в Близкия Изток
Влизането на България в Шенген
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Отношенията София-Скопие
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: