По-малко варненци търсят работа, като спасители в чужбина през този сезон

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
12:34 / 01.08.2011
882
Слаб отлив на желаещите да работят, като водни спасители в чужбина се наблюдава през тази година във Варна . Това заяви Лаврентии Силов от Водноспасителната служба на БЧК в града. Той посочи, че това се дължи на факта, че някои държави са затворили своите плажове заради кризата и се опитват да покрият сезона с местни кадри. Силов посочи, че например Испания почти не приема български спасители, като единици са тези, които са отишли да работят там тази година. В САЩ също се наблюдава отлив на желаещите да работят, като спасители. Все пак според Лаврентии Силов този слаб отлив е само временно явление, тъй като по принцип в цял свят си има търсене на спасители, а щом има търсене съответно и заплащането ще е по-високо, което е сред основните причини родните спасители да търсят работа в чужбина.

По отношение на плажната полиция Лаврентий Силов посочи, че това е идея от преди 50 години, но реализацията и е съвсем друго нещо. По думите му в други страни, където има водно спасяване много по-отдавна, отколкото в България и нещата са много по-добре поставени, водното спасяване е към полицията, към "Гражданска защита" или към пожарната, което означава, че спасителите са държавни служители. В тези държави правилата и указанията на спасителите се спазват стриктно от хората, тъй като там има кой да наложи санкции на нарушителите. "При нас.. ние сме г-н Никой - можем да кажем, но не можем да наложим никакви санкции", заяви Силов и добави, че миналата година е било писано официално писмо от Националната комисия по водноспасяване, адресирано към Министерството на вътрешните работи, като от там са отговорили, че решаването на проблемите свързани с този вид спасяване не биха могли да бъдат разрешени. От ведомството са отговорили още, че при възникване на инциденти полицията ще съдейства на спасителите.

Източник: агенция "Фокус"


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Бременната украинка, която бе нападната в центъра на Варна: Нищо ...
Спират движението в м-ст "Пчелина" заради довършителните работи п...
Жестоко убийство: Син уби баща си с мотика в Балчик
Млад мъж e открит мъртъв в Несебър
Катастрофа на пътя Варна - Бургас, има пострадал
След проливния дъжд във Варна: Силно наводнени улици, движението ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).