По настояване на туристическия бранш ремонтът на центъра се отлага за есента

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (4)
13:08 / 29.04.2013
1974
За да не се пречи на туристическия сезон, ремонът на централната пешеходна зона трябва да бъде отложен за есента. В противен случай обиколката, която предлагаме на чуждестранните гости на Варна, ще бъде сериозно затруднена. Това алармира Атанас Атанасов от името на Съюза на екскурзоводите в България. Повод за коментара му бе предстоящата реализация на проета за естетизация на градската среда на стойност 5 млн. лв. След като от служебния кабинет обещаха да отпуснат договорените средства час по-скоро, от туристическия бранш се опасяват, че строителните работи в разгара на сезона ще имат негагивен ефект върху пешеходния тур на летовниците.

Представители на Съюза на екскурзоводите в петък поставиха проблема лично пред временно изпълняващия длъжността кмет доц. Христо Бозов. Заедно с него те обиколиха традиционния маршрут на туристите. За първи път екип от общината прави подобен оглед на условията за разходка из центъра на града. Това ни позволи да покажем всички дефекти по инфрструктурата, всички места, където се налагат спешни ремонти или обезопасяване, разкри Атанасов. По думите му градоначалникът се е ангажирал да бъдат предприети много мерки, включително и разговор със сметопочистващите фирми, така че контейнерите в центъра да бъдат подновени. Съдовете за смет пред Римските терми, които сега създават неприятно впечатление у туристите, ще бъдат преместени нагоре по ул. "Хан Крум", зад I районно управление на полицията. Обещаха ни и паркираните коли по ул. "Преслав" да се разредят, така че да се освободи достатъчно пространство за пешеходната разходка на гостите, съобщи за в. "Черно море" Атанас Атанасов.

Екскурзоводите са обсъдили с администрацията и друг важен проблем за туристическия бранш - обходния маршрут на автобусите.

Като минат през крайните квартали, туристите виждат най-лошото от Варна и повече не желаят да излязат из града. Това ни пречи да ги извадим от хотелите и да им покажем красотите на Варна. Сега, след като преасфалтираха бул. "Владислав Варненчик", смятам, че минаването на трансферните автобуси няма да задръства толкова движението. Желанието ни е поне на идване туристите да не минават през покрайнините на града. Крайните ни квартали с неугледните тревни площи няма да учудят гостите от Румъния, Словакия, Унгария, Полша, но отблъскват западноевропейските туристи, категоричен е Атанасов. От общината са заявили готовност да отменят обиколния маршрут, но за целта било необходимо и решение от Общинския съвет.

Източник: в. "Черно море"


Виж коментарите (4)
Още новини от Новини от Варна:
Спират движението в м-ст "Пчелина" заради довършителните работи п...
Жестоко убийство: Син уби баща си с мотика в Балчик
Млад мъж e открит мъртъв в Несебър
Катастрофа на пътя Варна - Бургас, има пострадал
След проливния дъжд във Варна: Силно наводнени улици, движението ...
Деца в нужда: Варненци организират акция за събиране на учебни по...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).