Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
По-ранно приемане на басейните иска БЧК
Автор: Екип Varna24.bg 10:10 / 25.02.2010Коментари (0)453
© Varna24.bg
Легализирането на басейните да се случва още през април-май, настояват от варненското представителство на Българския червен кръст (БЧК), което вчера проведе отчетно събрание. Според организацията това е наложително, за да се избегне незаконното функциониране на плувните комплекси. Така например в края на миналогодишния сезон все още се приемали водни обекти. В крайна сметка от 220 басейна разрешение за работа са получили около 170, което означава, че около 50 са функционирали незаконно. Трябва да се промени и системата, така че спасителите да не разнасят кърпи и да не продават билети за чадъри, коментира председателят на Областния съвет на БЧК-Варна Илия Раев.

Недостиг на спасители вероятно ще има и през тази година, прогнозира председателят на БЧК Христо Григоров. Той отчете, че обучените от червенокръстците специалисти масово заминават в чужбина, където получават много по-големи възнаграждения. Особено предпочитан от варненските спасители пък бил градът Маями. През 2009 г. сертификати от БЧК са получили над 200 плувци. Възстановен е и курсът „Млад спасител", в рамките на който са обучени безплатно 46 деца на възраст от 12 до 15 години.

До 2 месеца дареният от Военноморските сили катер ще бъде пуснат на вода, стана ясно още на вчерашното събрание. Плавателният съд ще работи с 3-членен екипаж, който ще бъде осигурен от червенокръстката организация. Възможно е Варна да стане оперативен център за търсене и спасяване по море за Черноморското крайбрежие, посочи Григоров, според когото варненският БЧК е водещ в страната. Обсъжда се и възможността Военноморският флот да стане колективен член на БЧК, а между тях да бъде сключен договор в обществена полза.

През следващия месец пък Варна ще домакинства практическа конференция за водното спасяване, акцент в която ще бъде подводното такова. Обсъждането на този въпрос е приоритетно с оглед на това, че подводният туризъм се разпространява все повече.

Източник: в. "Позвънете новини"









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Световна черна хроника
Отбелязване на Деня на Независимостта
Парламентарни избори октомври 2024 г.
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Катастрофи в България
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: