По-скъпа, но по-качествена храна предпочитат варненци
По-скъпа, но по-качествена храна предпочитат варненци, показва анкета. Според запитаните варненци дали предпочитат по-скъпа, но по-качествена храна над 90% отговориха положително. Оказва се, че щом става въпрос за храна жителите на морския град не се притесняват да отделят над 30% от месечния си бюджет, за да са сигурни, че това, което слагат на масата е качествено, та дори да е скъпо. По думи на анкетираните прекалено евтините храни будят подозрение относно качеството им. Част от варненци заявиха, че никога не биха си купили примерно един килограм кайма за 3 лева, тъй като в нея едва ли има месо, а дори да има не биха искали да знаят, от какво животно е. Особено придирчиви са майките на малки деца, които избират храна възможно най-скъпа според възможностите им, само и само, за да са сигурни, че децата им се хранят с качествени продукти.
Източник: р. "Фокус" - Варна