Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
По случай Международния ден на доброволеца наградиха млади варненци
Автор: Екип Varna24.bg 21:29 / 05.12.2023Коментари (0)1464
© Varna24.bg
Ежегодната церемония за награждаване на доброволци на дирекция "Превенции“, Община Варна, отличени за техния принос и активна доброволческа работа по превенция на рисковото поведение, се проведе в Юнашкия салон в морската столица. Тя бе уважена от кмета Благомир Коцев, областния управител проф. Андрияна Андреева, началника на Областната дирекция на МВР във Варна старши комисар Андрей Ангелов, Марин Маринов, председател на Окръжен съд – Варна, Красимир Конов, председател на Окръжна прокуратура – Варна, проф. д-р Снежа Златева - началник на Клиника по токсикология, ВМА – Варна, Стела Калмукова, експерт в Регионално управление на образованието, районни кметове и много други. 

Радвам се да видя толкова много млади хора, които са се отдали на тази кауза – доброволчеството. Ние ценим високо вашата работа. Община Варна и дирекция "Превенции“ полагат огромни усилия, за да организират и помогнат на младите доброволци и това дава резултати, каза кметът на Варна Благомир Коцев. Благодаря на най-младите доброволци. Вие се грижите за това връстниците ви да не тръгнат по лош път, каза кметът Коцев. Той добави, че доброволчеството е признак на зрялост и отговорност и не е случайно, че отличията се отсъждат точно днес – в Международния ден на доброволеца.

Доброволческата общност на дирекция "Превенции" в Община Варна ежегодно начислява над 300 ученици - доброволци, работещи на училищно и градско ниво по темите "превенция на употребата на наркотични вещества", "превенция на трафика на хора", "превенция на рисковото сексуално поведение" и "превенция на правонарушенията, извършвани от деца".

В реализацията на своите дейности, доброволците използват подхода "връстници обучават връстници" (peer-to-peer), това е и причината да наричат себе си "пиъри".

През 2023 година доброволците са провели информационни сесии с 3143 ученици, а повече от 25 000 ученици, студенти, жители и гости на града са информирани в 17 градски и училищни кампании. В своята работа те са подкрепени както от ръководството, така и от полицейски служби, прокуратурата, социалните и здравни служби.

В тазгодишната церемония доброволците са наградени в категориите: Доброволец на годината. Наградата бе присъдена на Антония Славова от ПГИ "Д-р Иван Богоров" и на Кристиян Георгиев от СУ за хуманитарни науки и изкуства "Константин Преславски“. И двамата са 11. клас. Те бяха удостоени от кмета на Варна Благомир Коцев.

Ето и другите ученици, които се отличиха сред връстниците си: 

-  Категория "Доброволец на доброволците“ - Лилия Маринова – Първа езикова гимназия

-  Категория "Изключителна активност на градско ниво“ - Биляна Николова – Професионална техническа гимназия, Дея Димитрова – Варненска търговска гимназия 

-  Категория "Екип на годината“ - Алекс Рачева, Снежина Вълканова, Милица Маркова 

-  Категория "Дебют на годината“ - Александър Заяков, Владимир Маринов, Радина Янчева  

-  Категория "Изключителна активност на училищно ниво“ - Дара Велкова, Веселина Иванова, Адриана Георгиева, Димана Вълкова, Ева Златкова, Жасмина Минчева,  Елена Желева, Йоанна Димитрова, Александра Стефанова, Цветелин Стойчев Пламена Илиева, Ивон Караджова, Иванина Николова.

-  За принос в превенцията на телефонните измами - Веселин Стоянов, Ивайла Христова, Катерина Николова, Виктория Пеева и Михаела Денева.

Събитието бе по повод Международният ден на доброволеца. През 1985 г. Генералната асамблея на ООН покани (в резолюция 40/212) правителствата да празнуват ежегодно на 5 декември Международния ден на доброволеца за икономическо и социално развитие (International Volunteer Day for Economic and Social Development) или на кратко - Ден на доброволеца.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Специализирани полицейски операции в страната
Античен град Хераклея Синтика разкрива още от тайните си
50-ото Народно събрание
Лято 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре (457) 14%
Добре, но можеше и по-добре (440) 14%
Не се справи (620) 19%
Пълна трагедия (1720) 53%

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: