Почивката у нас двойно по-евтина от тази в Румъния

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (1)
16:20 / 17.04.2010
756
Цената за едноседмичен престой в петзвезден хотел в някой от водещите морски курорти в Румъния, България, Гърция и Кипър започва от 600 евро и може да надмине 2000 евро според анализ на румънското бизнес издание Ziarul Financiar.

Петзвездните хотели в известния румънски курорт Мамая са близо два пъти по-скъпи от хотелите в българския курорт Златни пясъци и имат сходни цени с петзвездни хотели в Санторини в Гърция и Пафос в Кипър.

„Нормално е петзвездните хотели в румънските морски курорти да имат по-високи тарифи в сравнение с подобни хотели в други курорти в чужбина поради факта, че нашето предлагане е доста ограничено - само неколкостотин стаи в петзвездни хотели, и има достатъчно търсене", обяснява Мирча Владу, собственик на туристическа агенция.

В Мамая седемдневен престой в петзвезден хотел струва между 1400 евро и почти 2000 евро, близо два пъти повече от подобна почивка в луксозен хотел на българското крайбрежие.

Същевременно престоят в луксозен хотел на гръцкия остров Родос, една от любимите дестинации от румънските туристи, излиза с неколкостотин евро повече от почивката в България - между 1300 и 1400 евро само за настаняване.

Източник: в. "Монитор"


Виж коментарите (1)
Още новини от Новини от Варна:
Ето къде във Варна няма да има ток днес
Ето къде във Варна утре няма да има ток
Синоптиците казаха какво ще бъде времето по морето утре
Стартира кръводарителска кампания във Варна
Бременната украинка, която бе нападната в центъра на Варна: Нищо ...
Спират движението в м-ст "Пчелина" заради довършителните работи п...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).