Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Почти 10 000 лева сметка за ток получи варненско семейство
Автор: Екип Varna24.bg 11:39 / 24.03.2010Коментари (3)1155
© Varna24.bg
Сметка рекордьор от 9500 лева трябва да заплати варненско семейство на Е.ОН за изразходван ток. Начислените пари са за времето от 12 декември до края на февруари на семейството на Галя Кимонова Али. Дамата заедно със своите съседи от ул. „Самарско знаме" от няколко месеца има огромни проблеми с Е.ОН и монтираните от тях табла. Самата Галя недоумява как е възможно това, след като предните месеци е плащала максимум 400 лева за ток и се чуди какво да прави, тъй като сумата не е по силите й.

Обитателите на проблемната улица се събраха пред къщите си и разказаха пред екип на „Народно дело" за неволите, причинени им от новите табла за електроенергия, които поставили от Е.ОН на улицата им в края на миналата година. Таблата са свързани към СОТ и нямат прозорчета, през които хората могат да засичат изразходвания ток към момента. „Ние нямаме претенции към това, че таблата са вързани към СОТ. Напротив. Нашите претенции са към това, че по таблата няма монтирани прозорчета и ние няма как да следим колко ток сме навъртели и отговаря ли изхарченото електричество на месечната ни сметка", това заяви Иван Занков, който живее на въпросната улица. Негови съседи добавиха, че откакто са монтирани новите табла, те получават многократно по-високи сметки за плащане. Сметките, които хората получават, са масово над 300 лева, като впечатление прави, че на бележките пише, че за януари хората имат да плащат за 20 дни около 200-300 киловата, а за следващите 7-8 дни имат навъртени по 1 мегават ток. „Единствените по-сериозни консуматори на електроенергия, които включвам, са две малки духалки, а сметката за ток ми е повече от 270 лева. Сега трябва да се откажа от животоспасяващите си лекарства и да давам всичките си пари за ток. Това нормално ли е?", пита Павлета Лазарова, която е болна и има същите проблеми като своите съседи. Хората изразиха готовност да разбият ключалките на таблата, ако до няколко дни от Е.ОН не дойдат да им монтират прозорчета на таблата.

„Живеещите на ул. „Самарско знаме" многократно нанасят повреди по електромерите и това е целта: да обезопасим по подобен начин таблата", става ясно от позицията на Е.ОН. Според енергото обитателите на проблемния район са стреляли с огнестрелно оръжие по първите табла от този тип, които са били поставени там. „По този начин ние не ограничаваме възможността им за визуален достъп. Ако те желаят да погледнат своите електромери и да ги засекат собственоръчно, трябва да подадат заявление в офиса на компанията и ние ще им осигурим еднократен достъп до уредите", обясняват от електроразпределителното дружество. Според тях благодарение на новите табла ще бъде ограничено манипулирането на електромери и закачането към мрежата от страна на други лица.

Източник: в. "Народно дело"









Зареждане! Моля, изчакайте ...
Горд член на "Глас народен", начело със Светльо Хиподилски! Бивши комунисти няма! Б(*П, ГЕйРБ, ДуПеСе и Атака - в Батака! Време е за промяна!
на 24.03.2010 г.
0
 
 
Абе тия няма ли кой да ги унищожи?! Някой преди време хубаво каза: ЕОН = Енергото Ограбва Народа!
+1
 
 
Няма ли кой да разкара ЕОН от България ???? Държавата за пореден път спи! Няма по-големи мошеници на света от тях
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Парламентарни избори октомври 2024 г.
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Катастрофи в България
Световна черна хроника
Отбелязване на Деня на Независимостта
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: