Почти 3 г. затвор за измамник, лишил руско семейство от имот

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (1)
15:37 / 24.01.2012
822
Наказание от 2 години и 11 месеца лишаване от свобода, при първоначален строг режим, постанови Варненският районен съд по отношение на 33-годишния Л. Йончовски. Той бе признат за виновен по две повдигнати спрямо него обвинения - в измама при опасен рецидив, представляваща особено тежък случай и с причинена вреда в особено големи размери (престъпление по чл. 211 от НК) и в документно престъпление (по чл.316 от НК), свързано със съзнателно ползване на неистински частни документи.

Присъдата бе постановена по реда на съкратеното съдебно следствие. Случаите се отнасят за периода от 7 август до 20 септември 2007 год.

Подсъдимият разбрал, че семейство руски граждани има дворно място в местност "Траката" с площ 1500 кв.м. Имотът съпрузите притежавали чрез търговско дружество, на което били единствени собственици. Подсъдимият решил по измамен начин да отнеме този парцел от собствениците му, с цел да получи имотна облага. Той се снабдил със съставени от неизвестни лица неистински частни документи (протокол, дружествен договор и договор за възлагане на управление), в които било отбелязано, че съпрузите вече са освободени като управители и представители на дружеството, а на тяхно място е избран Л. Йончовски. На 7.08.2007 г. подсъдимият подал заявление за вписване на промените в търговския регистър и в резултат на това в края на същия месец му било издадено удостоверение за пререгистрация. След това той се свързал с трето лице, на което предложил срещу заем от 50000 евро да му продаде имота в местност "Траката". С помощта на тези и още един неистински документ на 20.09.2011 г. пред нотариус била изповядана сделката. Впоследствие купувачът прехвърлил собствеността над парцела на други две лица.

Така, по измамлив начин подсъдимият лишил от собственост руското семейство и им причинил имотна вреда в размер на 49 500 лева, каквато е стойността на инкриминирания имот според съдебно-оценителната експертиза
33-годишният Л. Йончовски е осъждан досега общо 9 пъти за множество престъпления срещу чуждата собственост, включително и за имотна измама. Присъденото му наказание по обвинението за извършена измама е 2 години и 11 месеца лишаване от свобода, а за документното престъпление - 1 година пробация.

Съдът определи подсъдимия да изтърпи най-тежкото от така определените му наказания, а именно - 2 г. и 11 м. затвор при първоначален строг режим.

Присъдата подлежи на обжалване или протест в 15-дневен срок пред горната съдебна инстанция.

Виж коментарите (1)
Още новини от Новини от Варна:
Бременната украинка, която бе нападната в центъра на Варна: Нищо ...
Спират движението в м-ст "Пчелина" заради довършителните работи п...
Жестоко убийство: Син уби баща си с мотика в Балчик
Млад мъж e открит мъртъв в Несебър
Катастрофа на пътя Варна - Бургас, има пострадал
След проливния дъжд във Варна: Силно наводнени улици, движението ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).