Почват масирани проверки за запалени стърнища

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
09:52 / 15.08.2009
598
Масирани проверки започват варненските огнеборци за запалени стърнища.

"Изчакваме края на жътвата и след това ще разпоредя проверки из цяла Варненска област за това дали се палят сухи треви и стърнища. Това е много сериозен проблем през този пожароопасен сезон. И до сега се правят такива проверки, но сега те ще бъдат максимално завишени". Това заяви за "Позвънете" началникът на Областната дирекция "Противопожарна и аварийна безопасност и защита на населението от бедствия и аварии" гл. инспектор Тихомир Тотев. По неговите думи нарушителите, които бъдат заловени да палят стърнища, ще бъдат глобявани, а санкциите, които ще търпят са от 200 до 500 лева. "Проверките ще започнат веднага след като окончателно приключи жътвата на пшеница. Все още на места има неожънати площи в някои общини", каза още гл. инспектор Тотев. По неговите думи все още има около 3000 декара неожъната пшеница в села около Долни чифлик, Аксаково и Провадийско.

Само в сряда, от общо 16 обаждания за пожари, варненските пожарникари са реагирали на 12 повиквания за запалени сухи треви. При някои от тях огънят се разпростирал и в гори, като само бързото локализиране на пламъците предотвратило нанасянето на големи щети.

2 пожара с материални щети са възникнали малко след полунощ в четвъртък във Варна. Късо съединение повредило ел. кабели и контактори в трафопост в централната част на града. Огнеборците гасили и запалила се барака на пазар Чаталджа. "Огънят се прехвърлил от горящ контейнер за смет върху бараката, където се продавали чанти и обувки. За щастие няма сериозни щети", каза шефът на варненската пожарна. Той добави, че през вчерашния ден са имали регистрирани само 4 повиквания за пожари на телефон "112", като 2 от тях са били фалшиви.

Източник: в. "Позвънете"


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
БСП - Обединена левица регистрира листата си за вота във Варна
Варна отпразнува тържествено 116-та годишнина от обявяването на Н...
Йордан Цонев повежда листата на "ДПС-Ново начало" във Варна
Ядосани туристи пред "Аладжа манастир" заради "вход свободен"
Ядосани туристи пред "Аладжа манастир" заради "вход свободен
Кметът на Варна: Предците са ни оставили голям урок - можем да ск...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).