Подписаха проектния договор за БМФ

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
12:33 / 18.06.2008
848
Агенцията за приватизация (АП) и "Кей Джи Маритайм Шипинг"АД подписаха вчера проектодоговора за продажба на 70% от капитала на Параходство "Български морски флот" ЕАД.

Парафирането не означава финализиране на сделката, подчертаха от АП. Предстои проектът на договор да бъде внесен за одобрение от Надзорния съвет на агенцията, след което ще бъде предоставен за одобрение и от Министерския съвет. Според заложеното в проекта "Кей Джи Маритайм Шипинг" АД ще придобие 70% от акциите на дружеството срещу покупна цена от 440,1 млн. лв. Цената на една акция се определя на 57,67 лв. Инвестициите, които ще бъдат направени в следващите 10 години, са в размер на 780 млн. лв. Основният предмет на дейност на дружеството трябва да се запази за следващите 10 години. Средногодишният общ тонаж на корабите, който ще се поддържа, е не по-малък от 1 300 000 DWT. От тях над 60 на сто трябва да плават под български флаг или такъв на държава членка на Европейската общност, или на Европейското икономическо пространство.

Според стратегията за раздържавяването на БМФ трийсетте процента, които сега остават собственост на държавата, ще бъдат предложени на новия собственик след 5 години. Цената на акция трябва да е не по-ниска от предложената за мажоритарния пакет.

Източник: в. "Позвънете новини"


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Нападения над хора и други животни: Тормоз и страх заради глутниц...
Какво ще бъде времето във Варна днес
БСП - Обединена левица регистрира листата си за вота във Варна
Варна отпразнува тържествено 116-та годишнина от обявяването на Н...
Йордан Цонев повежда листата на "ДПС-Ново начало" във Варна
Ядосани туристи пред "Аладжа манастир" заради "вход свободен"


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).