Подводни течения и дънни ями предизвикаха редица инциденти по Варненските плажове

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (1)
09:33 / 08.08.2011
1535
Десетки инциденти са станали по плажовете във Варна и курортите през уикенда. Това съобщи д-р Иван Иванов управител на ДКЦ I "Св. Климентина", което осигурява медицинското обслужване по плажовете в региона. През съботния ден, лекарските екипи са оказали първа помощ на 24 годишен мъж от София, който попадайки в дънна яма получава луксация на колянна става. Младежът е изпратен за лекарско наблюдение в болнично заведение. Медицинските екипи са оказали първа помощ и на 33 годишна жена от Варна, която колабирала на Южен плаж. Друга 29 годишна жена, бременна в осми месец е колабирала на Варненски плаж. Оказана й е първа помощ и е насочена към АГ болница за основен преглед. През съботния ден на Варненски плаж се е давело осем годишно дете. Детето е спасено, но родителите му не са открити по време и непосредствено след инцидента. Отново в събота, две деветнадесет годишни момичета от Разград са се давели на Централен плаж. Извадени са навреме и им е оказана първа помощ.

През днешния ден, на Първа буна, докато се разхожда край морето се наранява на камъните и е с разбита глава 76-годишен българин. Оказана му е медицинска помощ и е насочен към МБАЛ "Св. Анна". Три момичета на 17, 18 и 19 години от Попово попадат на дънна яма на Централен плаж. Имало е силно течение и момичетата са спасени с много големи усилия. Спасен е и моряк от Латвия, който слизайки пиян от кораба, получава хипертонична криза. На малък плаж в "Св. Св. Константин и Елена", 50-годишен мъж получава контузна рана на гърдите. Получил е медицинска помощ на място, без да се налага хоспитализация. Заради наситените инциденти през последните дни е назначен още един лекар-реаниматор, който ще отговаря за най-опасният Южен плаж във Варна, както и за плаж "Рапонги" във Варна.

Източник: агенция "Фокус"


Виж коментарите (1)
Още новини от Новини от Варна:
Бременната украинка, която бе нападната в центъра на Варна: Нищо ...
Спират движението в м-ст "Пчелина" заради довършителните работи п...
Жестоко убийство: Син уби баща си с мотика в Балчик
Млад мъж e открит мъртъв в Несебър
Катастрофа на пътя Варна - Бургас, има пострадал
След проливния дъжд във Варна: Силно наводнени улици, движението ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).