Погнаха тези варненци: Глобиха много нарушители

Автор: Димитър Щерев
Коментари (0)
11:32 / 30.07.2024
4287
Една общинска дейност вече дава добър урожай: 12 пъти е увеличението на броя и размера на глобите за нерагламентирано изхвърляне на боклук от страна на граждани и фирми спрямо предходния месец. Причината за ръстта е, че в установяването на нарушителите активно се използват повече от 5 мобилни камери, които се местят на различни места в града, съобщи кметът на Варна Благомир Коцев.

По отношение на сметосъбирането и чистотата в града кметът посочи, че фирмата е санкционирана с рекордна сума за неизпълнение на договора – около 200 000 лв. само през месец юли.

Развалянето на 5-годишния контракт със сметопочистващата фирма във Варна, сключен от предходната администрация, ще вкара Общината в сериозна съдебна битка и същевременно ще трябва някой друг да извършва услугата, допълни кметът Коцев.

Заместник-кметът по сигурността Илия Коев обясни, че вандали са счупили една от камерите. Посегателството е станало в неделя, но за щастие вчера те са били хванати.

Припомняме, че в началото на месеца Община Варна започна поетапно да монтира преместваеми камери във връзка със затягането на контрола върху чистотата. В координационен център в общината се събира информацията и картината от камерите. Целта е контрол върху замърсяването, правилното съхранение, събиране и извозване на отпадъците.

Камерите проследяват както машините, свързани с процеса по сметосъбиране и сметоизвозване, така и работниците от чистотата, служителите по екологията, гражданите, ползващи кофите за боклук.

Община Варна монтира и стационарни камери, но и мобилни, които ще се местят на всички локации, за които има сигнали на гражданите, че има проблем с чистотата. Мярката е част от комплексните действия по подобряване на чистотата в града

Припомняме, че и на платформата https://signal.varna.bg/ гражданите могат да изпращат снимки със замърсени места, за да се насочва видеонаблюдението именно там и да се установява бързо причината за проблема.

Виж коментарите (0)

Още по темата (45):
17.09.2024 Кметът Коцев обясни за сериозен проблем
03.09.2024 Варненка с отчаяние: Вижте какво е пред дома ми! Кажете как да се боря!
02.09.2024 За пример! Ученици почистиха около Варна, вижте защо
30.08.2024 Община Варна глобява наред, вижте за какво
30.08.2024 Иновативни кошчета ще борят проблема с боклука във Варна
29.08.2024 Борим проблема с боклука във Варна с интерактивна карта
Още новини от Новини от Варна:
Спират движението в м-ст "Пчелина" заради довършителните работи п...
Жестоко убийство: Син уби баща си с мотика в Балчик
Млад мъж e открит мъртъв в Несебър
Катастрофа на пътя Варна - Бургас, има пострадал
След проливния дъжд във Варна: Силно наводнени улици, движението ...
Деца в нужда: Варненци организират акция за събиране на учебни по...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).