На изключително строг контрол ще бъдат подложени малките квартални магазинчета и ресторантчетата край морето, коментира на среща в Гранд хотел "Димят" шефът на агенцията по храните д-р Йордан Войнов. Той бе категоричен, че в магазинчетата и капанчетата се внасят най-много некачествена храни. Всеки малък ресторант ще има точно определен асортимент от напитки и храни, които ще може да се предлагат. Ще бъдат основно проверявани фризери и хладилници. Според земеделския министър
Мирослав Найденов ние отблъскваме чужденците като им предлагаме евтини и некачествени колбаси, на цена от 1.80 ст. и вина по 50 ст. На срещата присъстваха и представители на туристическия бизнес, но те отказаха да задават въпроси. Собственик на ресторант се оплака, че до момента няма нормативна база, по която ще бъдат проверявани хотелите и ресторантите. Йордан Войнов му отговори, че това ще става по изискванията на ЕС.
Източник: в. Народно дело