Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Погват сергиите с тениски на Златни пясъци
Автор: Екип Varna24.bg 10:20 / 21.05.2010Коментари (0)776
© Varna24.bg
Масови проверки на Комисията за защита на потребителите (КЗП) и Патентното ведомство започват през идните дни във варненските курорти. Това съобщи във Варна шефът на КЗП Дамян Лазаров. „Акцентът на проверките на временните сергии, предлагащи дрехи и обувки, ще е върху Северното Черноморие", уточни той. „Комисията ще проверява качеството на стоките, а Патентното ведомство ще следи за марките, които се предлагат", допълни Лазаров. Следващата седмица стартира и акция за проверка на категоризацията на обектите по Черноморието. Миналото лято е имало фрапиращи случаи. Хотели се рекламирали като 3 и 4-звездни, а в стаите не са имали даже телевизори и минибар, каквито са изискванията за тези категории. Според шефа на КЗП това лято проблеми ще има и с категоризацията на временните обекти. „Комисията ще е безкомпромисна към тези, които се опитват да хитруват и работят без удостоверение за категоризация или поне започната процедура за това", закани се Лазаров. „Ако не са разкрили процедура, ги затваряме, ако работят с временно удостверение повече от два месеца, пак ги затваряме", отсече той. Акциите започват идния понеделник и ще продължат, докато проблемът не се изчисти.

Безопасността на плажовете също е акцент в контролната дейност. Според наредбата за категоризация на плажните ивици се въвежда изискване на всеки подход към тях да има указателни табели с информация дали плажът е охраняем, кой го стопанисва и прочие полезни за туристите неща. Голяма част от браншовиците са декларирали, че на табелите ще изпишат и телефон за връзка с КЗП, въпреки че нормативната уребда не ги задължава да го правят.

Оферти за почивки с безброй екстри, но на ниски цени, които се публикуват в мрежата, също ще се проверяват. „Модната в кавички тенденция да се мами с атрактивни интернет оферти трябва да се преустанови в зародиш", посочи Лазаров. Той уточни, че по такива случаи се работи съвместно със специализирани органи на МВР. За тях ще се разчита на сигнали от туристическия бранш, от медиите и от самите клиенти.

Източник: в. "Позвънете новини"









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Отбелязване на Деня на Независимостта
Природни стихии
Борба за влияние в Близкия Изток
Процедурата за избор на нов главен прокурор
България в еврозоната
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: