"Поход на мечтите" тръгва от Варна

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
11:38 / 27.10.2012
680
Днес от 10:00 часа в зала"Европа" на 3-та ПМГ"Академик М. Попов" - Варна, представители на неправителствена организация, организира среща между представители на младежки организации от град Варна и децата и младите хора с интелектуални затруднения, които тръгват на "Поход на мечтите" от Варна, през Стара Загора до София. В столицата те ще се срещнат с зам. кмета, председателя на Държавната агенция за закрила на децата и британския посланик. Те тръгват, за да разкажат за себе си, мечтите си и предизвикателствата, които срещат, когато се опитат да ги реализират.

Началото на похода е във Варна, срещи с техни връстници ще имат и в Стара Загора, и София. На срещата децата ще дебатират на тема "Различието: ценност или бариера пред участието" и ще обсъждат различното "можене" като богатство и взаимно учене. Като резултат се надяват да се обединят около идеи за информиране на обществотоза правата на всички деца и млади хора с и без затруднения.

"Работа е трудно да се намери, дори за хора без проблеми,но това не оправдава държавата, която не се интересува от проблемите на хората със специални нужди. А колкото до мен, моята мечта е да работя в библиотека,но това не може да стане, защото нямам нужното образование."- Михаела, млад човек с интелектуално затруднение

Целта на проекта е да се превърнат думите в дела и е да се инициира процеса на трансформиране на обещанията от Европейската декларация за здравето на децата и младите хора с интелектуални затруднения и техните семейства в дела на национално ниво като анализира степента на прилагане на десетте приоритета и предложи План за действие, който да осигури равни права, социална защита и приобщаване на тази група.

Източник: агенция "Фокус"


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Спират движението в м-ст "Пчелина" заради довършителните работи п...
Жестоко убийство: Син уби баща си с мотика в Балчик
Млад мъж e открит мъртъв в Несебър
Катастрофа на пътя Варна - Бургас, има пострадал
След проливния дъжд във Варна: Силно наводнени улици, движението ...
Деца в нужда: Варненци организират акция за събиране на учебни по...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).