Показаха уникална мини подводница във Варна

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
15:26 / 31.10.2012
920
Днес Институтът по океанология "Фритьоф Нансен" към Българска Академия на науките - Варна традиционно чества Деня на Народните будители - 1 Ноември и организира Ден на отворените врати, посветен на Международния ден на Черно море 31 октомври.

Институтът гостоприемно отвори вратите на своите лаборатории, в които учените работят по много национални и европейски проекти, свързани с координация и управление на ефектите от глобалните климатични промени в Черноморския регион; устойчивото развитие на черноморската екосистема и др. На фокуса на широката общественост е предоставена възможност за посещение на лабораторния корпус на Института, където има експозиция на научна апаратура, видеоматериали и наблюдение на миниподводницата.

Изследователската мини подводница РС-8В е в експлоатация от 1987 г. Може да работи до 250 м. Тежи - 5 тона с дължина - 6,5 м. Вози екипаж - 2+1 с автономност под водата - 5 часа и е снабдена с научно оборудване - фотокамера, видеокамера, манипулатор, пробовземащи устройства.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Спират движението в м-ст "Пчелина" заради довършителните работи п...
Жестоко убийство: Син уби баща си с мотика в Балчик
Млад мъж e открит мъртъв в Несебър
Катастрофа на пътя Варна - Бургас, има пострадал
След проливния дъжд във Варна: Силно наводнени улици, движението ...
Деца в нужда: Варненци организират акция за събиране на учебни по...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).