Полезно за младите хора във Варна

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
08:23
351
Изключително полезни неформални форуми се провеждат сред младежите във Варна. Експерт обяснява за вредите от наркотични вещества, че дори и само носенето на цигара марихуана, е наказуемо. С примери и чрез игрови форми, младите хора научават и за вредите от прекомерната употреба на алкохол, за това как да се пазят в интернет и др. Лекциите се водят от специалист асоциално поведение, трафик на хора, превенции. Те преминават през различни училища във Варна, като през тази седмица се провеждат в училище "Св. Климент Охридски“ във Варна.

Неформалните образователни форуми са част от проекта "Ти можеш повече, отключи силата в себе си!", реализиран от сдружение "Младежки информационен доброволчески център“, по Младежки проекти на Община Варна 2024 г.

Насочен към младите хора във Варна - ученици и студенти. Целта му е да запълни важна ниша от образованието на младежите и ще им даде полезна, практическа информация за бъдещия им живот, като достойни граждани на България и Европейския съюз.

Менторите по проекта обхващат разнородни теми, свързани с ангажираността, участието и овластяването на младите хора, толерантност, нравственост, европейска принадлежност, етика, здравословен и природощадящ начин на живот, и др. На тренингите младите хора се запознават с това - какво означава участието в демократичните процеси, за да бъдат активни в участието си в процеса на правене на публични политики. Младите хора, обхванати по проекта "Ти можеш повече, отключи силата в себе си!" на сдружение МИДЦ по Младежки проекти на Община Варна 2024 г., придобиват и различни компетентности – артистичност, креативност, работа в екип, емоционална интелигентност, презентационни умения, находчивост, умение за аргументация и защита на мнение, умение за управление на времето, инициативност, умения за учене, умение за пасивно и активно слушане, умение за анализ и синтез на информация, умение за критично мислене, умение за работа с цифри и данни, обработване на данни.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Скъп айфон донесе глоба на млад варненец
10 години зад решетките за украинец, убил свой колега край Варна
Наградиха заслужили варненци
Три варненски университета откриха официално академичната си годи...
50 бебета са родени през 2024 година във Варна с помощта на общин...
Часове до старта на голям ВиК проект, който ще затваря поетапно в...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).