Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Полицаи натискат арестант да топи военен прокурор?
Автор: Екип Varna24.bg 09:31 / 19.11.2008Коментари (0)2535
"Прокурорът от Варненската военноокръжна прокуратура Данчо Славов заедно със Светлин и Красен, познати в града като Близнаците, искат от мен да сключваме разни сделки". Това заяви обвиненият в наркоразпространение Александър Цанев-Сашко пред Варненския апелативен съд, който разгледа жалбата му за наложения му постоянен арест. По думите на Сашко, в ареста той бил подложен на натиск от страна на зам.-военноокръжния прокурор на Варна полковник Данчо Славов.

"Такова нещо е изключено. Нямам никакъв интерес да го правя - нито личен, нито служебен. Въпросните близнаци изобщо не ги познавам. Бил съм в ареста при Цанев, но по проверка, в рамките на служебните ми задължения", обясни прокурор Славов. "Мисля, че за това си изявление пред Апелативния съд Цанев е посъветван от определени хора от полицията", коментира прокурорът. Той допълни още, че срещу обвиняемия тече разследване, наблюдавано от цивилната окръжна прокуратура, на което той по никакъв начин не може да влияе. На въпроса защо свързват името му с цивилно лице, обвинено в наркоразпространение, Славов отговори: "Военноокръжна прокуратура извършва проверка за изтичане на информация от Областната дирекция на МВР във Варна, в хода на която излезе името на Цанев". Той категорично отказа каквато и да било информация, свързана с проверката, понеже тя все още не е приключила. "Допускам, че хора, които са неин обект, са въздействали върху обвиняемия да даде такива показания", коментира Данчо Славов. Той добави още, че не разполага с конкретна информация кой от полицията може да действа по този начин. Но било възможно такива, които са разбрали, че Цанев дава показания, да са го притиснали. "Логично е кой би се притеснявал от един военен прокурор - полицията", категоричен е Данчо Славов.

"Има вероятност да е бил притиснат от полицаи, които са искали да разберат какво имаме срещу тях. Какво по-хубаво и публично място от една съдебна зала за тази цел. Защото сега и медиите ще започнат да ровят по случая и по този начин обектите на проверката ще си постигнат целта донякъде", каза още Славов. Той обясни, че не вижда как в цялата схема са намесени Близнаците.

"Нищо чудно да е така. Иначе не виждам как военен прокурор ще е свързван с обвиняем за участие в организирана престъпна група. Това просто не е вярно и не е допустимо", заяви за "Позвънете Новини" военноокръжният прокурор на Варна подполковник Владимир Чавдаров, който потвърди, че спрямо Областната дирекция на МВР във Варна се извършва проверка за изтичане на информация. Самият Цанев заяви вчера в съда, че е набеден в извършването на престъплението. Защитникът му адвокат Иван Томов обвини окръжната прокуратура, че е допуснала множество груби и съществени процесуални нарушения при разследването.

Източник: в. "Позвънете Новини"









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Актуални теми
Григор Димитров в турнири през 2024 година
Парламентарни избори октомври 2024 г.
Български тенис
Отношенията София-Скопие
Отбелязване на Деня на Независимостта
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: