Полицейско куче уплаши дете до Общината

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
11:36 / 22.03.2013
928
Около 08:50 ч., пред библиотеката на Община Варна, в момент когато водачът водел служебното животно към специализиран автомобил, кучето, което е било на повод и държано от водача си, е излаяло и се е дръпнало рязко в посока дете, което било на стълбите. Веднага след това кучето е прибрано в специализиран автомобил. Инспектор от сектор "Специализирани полицейски сили" - ОДМВР - Варна е разговарял с родителите на детето, които са заявили, че детето няма наранявания, но се е уплашило.

"Считаме, че така описаната случка в никакъв случай не може да се нарече инцидент и спекулации в тази връзка са недопустими. Уведомяваме гражданите, че служебните кучета са надлежно обучени за охрана на обществения ред при масови мероприятия, но в условията на силен шум и струпване на граждани, животните са напрегнати и реагират бързо на всякакво дразнение. Апелираме родители на малки деца да не ги допускат в близост до служебните животни и в никакъв случай да не ги насърчават да се доближават до тях", съобщават от варненската полиция.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Спират движението в м-ст "Пчелина" заради довършителните работи п...
Жестоко убийство: Син уби баща си с мотика в Балчик
Млад мъж e открит мъртъв в Несебър
Катастрофа на пътя Варна - Бургас, има пострадал
След проливния дъжд във Варна: Силно наводнени улици, движението ...
Деца в нужда: Варненци организират акция за събиране на учебни по...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).