Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Полицията предупреждава: Крадците са активни между 9 и 12 часа
Автор: Екип Varna24.bg 13:11 / 29.04.2013Коментари (0)923
Крадците, които обират домовете ни, са най-активни между 9 и 12 часа преди обяд, тъй като по това време обикновено къщите са празни. Затова от полицията съветват да бъдете бдителни, особено когато в близост до жилищните сгради забележите непознати лица със съмнително поведение.

Апашите предварително проучват района и хората, които живеят там. Те предпочитат жилища, разположени на ниските етажи, максимум до третия. Често те проникват в домовете ви, като чупят патрона на входната врата, и търсят основно злато, сребро и валута. Малките по обем вещи им дават възможност да се измъкнат незабелязано. Особено примамливи се оказват вратите, чиито патрони се подават отвън - това улеснява престъпниците.

Ако сте решили да пътувате по празниците, може да направите няколко неща, които да заблудят крадците - осигурете осветление пред вратата си, монтирайте шпионка с широкоъгълна оптика, това ги стряска, и оставете радиото включено. Избягвайте да държите големи суми пари в дома си, както и скъпи вещи в мазетата и таванските помещения.
А ако чуете на стълбищната площадка шум от чупене или трошене и видите непознати лица, незабавно позвънете в полицията, така ще спасите съседите си. Наблюдавайте през прозореца какво ще изнесат крадците и в каква кола ще се качат. Запишете марката, цвета и регистрационния номер. Помнете, че ако не помогнете за разкриването на крадците у съседа ви, следващия път те може да са у вас. Обадете се на тел. 112. Анонимността ви ще бъде гарантирана.

Имайте предвид, че крадците често работят с информатори и знаят предварително в коя къща какво има. Затова бъдете особено внимателни с амбулантни търговци - те нерядко са съгледвачи на крадците, понякога това са и самите крадци. Никога не ги допускайте в апартамента си. Бъдете бдителни и по отношение на хора, събиращи пари за благотворителни цели - често зад благородната кауза се крият изпечени мошеници. Не позволявайте да разглеждат жилището ви хора, които извършват услуги - пране на килими, циклене на паркет, хамалски услуги и пр. Ако има как, скрийте ценните вещи, докато непознатите са у вас. Кварталните безделници - тези, които по цял ден стоят по пейките и кафенетата и се мотаят по етажите, често са съгледвачи на крадците. Те следят какви са навиците ви - кога излизате от дома, кога се прибирате, кога няма никой вкъщи.

Ако случайно са ви обрали, докато ви няма, може да помогнете на полицията да залови крадците. Ако заварите разбита вратата на апартамента си, в никакъв случай не влизайте вътре преди полицията и не пипайте нищо.



Източник: в. "Черно море"








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Борба за влияние в Близкия Изток
Парламентарни избори октомври 2024 г.
Ремонти във Варна
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Кралица Елизабет II почина!
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: