Половината изследвани в Терапията - по спешност

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
10:26 / 19.06.2009
545
16 569 пациенти са били изследвани в най-модерния сектор за образна диагностика, съобщиха от пресцентъра на МБАЛ "Св. Марина" във Варна. 13 700 пациентите са били хоспитализирани в здравното заведение, по повод на което са провели и различни изследвания. С направления от диагностично-консултативния център "Света Марина" са обслужени 2869 души. От здравното заведение уточняват, че повече от половината диагностицирани в сектора, са обслужени по спешност, а броят на изследваните е за последните седем месеца, откогато е монтирана съвременната апаратура.

В центъра за образна диагностика има дежурни екипи денонощно, които правят необходимите изследвания, за да се уточни диагнозата и се назначи от специалистите оптималното лечение на болните. 7731 от всички изследвания са направени на рентгенографския апарат, 617 на рентгеноскопския. На първия компютърен томограф, който е конвенционален, са изследвани 1110 души. През втория, който е за диагностика на кардиологични заболявания, са преминали 1755 пациенти. 1883 са извършените ангиографии от екипите на кардиолозите, а едно от най-прецизните изследвания на ядрено-магнитния резонанс е помогнало в лечението на 604 души. Изследването на ядрено-магнитен резонанс, когато не е за лежащоболни по клинични пътеки, става само с направление по здравна каса, с определен лимит за месеца.

Източник: "Позвънете"


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Какво ще бъде времето във Варна днес
БСП - Обединена левица регистрира листата си за вота във Варна
Варна отпразнува тържествено 116-та годишнина от обявяването на Н...
Йордан Цонев повежда листата на "ДПС-Ново начало" във Варна
Ядосани туристи пред "Аладжа манастир" заради "вход свободен"
Ядосани туристи пред "Аладжа манастир" заради "вход свободен


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).