Половината пари за туризма отиват за дупки и градинки във Варна

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
15:10 / 08.02.2013
954
Повече от половината пари за развитието на туризма в новия общински бюджет ще бъдат похарчени за ремонти на улици и поддръжка на зелените площи. Сумите и по двете пера надхвърлят 1 милион лева и са в пъти повече от парите за реклама на Варна като туристическа дестинация или за участие в туристически форуми и борси.

Общият размер на средствата за туризъм в новия общински бюджет е 4 млн. лв. Една от промените, които предложиха от кметската администрация за разпределението им, е да се увеличи двойно сумата за участие на общината в международни борси на 200 000 лв., или двойно повече, отколкото са изхарчени за целта през миналата година. Съветниците от комисията по търговия, туризъм и рекламна дейност обаче решиха, че могат да намалят сумата с 50 хил. лв., които да бъдат насочени към изработване на рекламни материали и брошури на града ни.

Обсъждането на новия бюджет даде повод да стане въпрос и за това какво не е изпълнено от миналогодишните задачи за развитието на туризма. Въпреки питанията на съветниците представителите на кметската администрация така и не дадоха конкретно обяснение защо не са открити обещаните филиали на общинския туристически информационен център на летището и в курортните комплекси.

Общината има да прибира 350 хил. лв. от туристически данък

Община Варна все още не е събрала изцяло дължимите суми от туристическия данък, който хотелите трябва да плащат, съобщи пред общинските съветници представител на дирекция "Местни данъци". Длъжниците на общината към момента са общо 43 фирми, но задълженията на доста от тях са общо взето формални. Няколко хотела обаче не са внесли суми в порядъка между 30 и 50 хил. лв., които за съжаление могат да се окажат и реално несъбираеми. Въпреки това представената справка за бюджета, предназначен за туризъм за миналата година, показва преизпълнение.

Източник: в. Народно дело


Виж коментарите (0)

Още по темата (21):
12.12.2014 През 2015 г. приоритетно ще оправят разбитите тротоари пред входовете на варненци и дупките в кварталните улички
10.03.2014 Отчаяние у гражданите от дупки без шанс за ремонт
17.02.2014 Спешно запълват ямите по варненските улици
11.02.2014 Ремонтът на улиците започва през март
10.09.2013 Ремонтираха 137 улици във Варна през лятото
18.06.2013 Портних: Ремонтите на улиците и булевардите във Варна ще продължат
Още новини от Новини от Варна:
Спират движението в м-ст "Пчелина" заради довършителните работи п...
Жестоко убийство: Син уби баща си с мотика в Балчик
Млад мъж e открит мъртъв в Несебър
Катастрофа на пътя Варна - Бургас, има пострадал
След проливния дъжд във Варна: Силно наводнени улици, движението ...
Деца в нужда: Варненци организират акция за събиране на учебни по...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).