Половината училища готови със закуските

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
09:32 / 03.10.2008
858
Двадесет от общо 40 варненски училища, в които трябва да се раздават закуски на децата до ІV клас, вече имат готовност за това. Останалите все още са в процес на преговори с фирми, въпреки че се предвиждаше те да приключат до края на септември. Очакваме до средата на следващата седмица всички училища да са подписали договори, казаха от общинската образователна дирекция. Въпреки че цените на хранителните продукти скачат, тази година парите за закуски на децата по познатата като "Чаша мляко" програма са орязани. Това се оказва сериозна пречка в намирането на доставчици за услугата. До миналата година за закуска на всяко дете от първи до четвърти клас се осигуряваха по 50 ст., от тази обаче дажбата е орязана на 40 ст.

Още в началото на септември от просветната дирекция обърнаха внимание на ръководствата на учебните заведения, че могат да се възползват и от европейската схема "Училищно мляко". Както "Позвънете Новини" вече писа, нито едно училище от морската столица не прояви интерес. Разочарован съм от отношението на ръководствата на учебните заведения, коментира в тази връзка зам.-кметът по въпросите на просветата Коста Базитов. Той допълни, че към момента администрацията не възнамерява да иска допълнително финансиране от общинския бюджет за спонсориране на дейността.

В две школа - "Антон Страшимиров" и "Константин Арабаджиев", все още текат ремонтни дейности, информираха още от образователната дирекция. В първото текат довършителни работи по изграждането на топла връзка с физкултурния салон, а във второто - по изграждането на локално парно. Дейностите не затрудняват учебния процес, категорични бяха от общинската администрация.

Източник: в. "Позвънете новини"


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Нападения над хора и други животни: Тормоз и страх заради глутниц...
Какво ще бъде времето във Варна днес
БСП - Обединена левица регистрира листата си за вота във Варна
Варна отпразнува тържествено 116-та годишнина от обявяването на Н...
Йордан Цонев повежда листата на "ДПС-Ново начало" във Варна
Ядосани туристи пред "Аладжа манастир" заради "вход свободен"


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).