Поне с 40% е спаднал пътникопотока в градския транспорт във Варна

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (12)
16:25 / 07.02.2011
2632
Нерегламентирания превоз на пътници на цената на билета на градския транспорт не може да се определи, като конкуренция, а като престъпление. Това заяви председателят на варненския съюз на автобусните превози Атанас Чапкънов.

Той обясни, че има три вида нерегламентиран превоз - таксиметрови автомобили, които минават по спирките и обират пътниците, боядисани в жълто автомобили, които нямат нищо общо с таксиметровите водачи и предлагащи превоз от точка до точка на цената на градския транспорт, а третия вариант е абсолютно частни автомобили, които предлагат същата услуга. Чапкънов подчерта, че това освен незаконно е и опасно, тъй като варненци нямат представа, кой ги вози и къде ще ги откара. Според специалиста е необходимо да бъдат приложени строги санкции на нарушителите и след като няколко нерегламентирани водача бъдат действително спрени, то останалите сами ще се откажат от дейността, с която се занимават. Заради кризата и заради нерегламентираните превози се отчита и огромен спад на пътниците ползващи градски транспорт, с повече от 40% е спаднал пътникопотока в градския транспорт. Според него голяма част от хората притежаващи личен автомобил си правят сметките, че ако си закарат цялото семейство в града ще спестят примерно 4 лева от билети при това само в едната посока. "В момента градския транспорт вози най-много пенсионери и ученици", посочи още Чапкънов.

На въпрос дали ще се въведе електронна система за таксува председателят на варненския съюз на автобусните превози коментира, че това е много добра идея, но не знае кога би могла да се въведе във Варна. По думите му това е тясно свързано с въвеждането на сини зони. Атанас Чапкънов подчерта, че една от причините пътниците да предпочитат нелегалния превоз е факта, че автобусите стоят твърде дълго по задръствания, докато с нелегалните таксита се предвижват по-бързо. Той посочи още, че много варненци паркират автомобилите си, където им падне в центъра на града, като по този начин блокират движението и подчерта, че например по ул. "Цар Асен" е предвидено да се движи тролей, но това няма как да стане, тъй като пътят е задръстен от паркирали навсякъде автомобили.


Източник: Радио "Фокус"

Виж коментарите (12)
Още новини от Новини от Варна:
Във Варна отчитат ръст на реализираните сделки с имоти за последн...
Нов пожар във Варна: Горя апартамент, двама души са обгазени
Пожар избухна в поликлиника във Варна, нанесени са сериозни щети
Уникална изложба във Варна разкрива колекция от подаръци на Тодор...
Варненец преживя среднощен кошмар на гарата в Карнобат
Ръст на стомашно-чревните заболявания по морето


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).