Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Поне с 40% е спаднал пътникопотока в градския транспорт във Варна
Автор: Екип Varna24.bg 16:25 / 07.02.2011Коментари (12)2629
Нерегламентирания превоз на пътници на цената на билета на градския транспорт не може да се определи, като конкуренция, а като престъпление. Това заяви председателят на варненския съюз на автобусните превози Атанас Чапкънов.

Той обясни, че има три вида нерегламентиран превоз - таксиметрови автомобили, които минават по спирките и обират пътниците, боядисани в жълто автомобили, които нямат нищо общо с таксиметровите водачи и предлагащи превоз от точка до точка на цената на градския транспорт, а третия вариант е абсолютно частни автомобили, които предлагат същата услуга. Чапкънов подчерта, че това освен незаконно е и опасно, тъй като варненци нямат представа, кой ги вози и къде ще ги откара. Според специалиста е необходимо да бъдат приложени строги санкции на нарушителите и след като няколко нерегламентирани водача бъдат действително спрени, то останалите сами ще се откажат от дейността, с която се занимават. Заради кризата и заради нерегламентираните превози се отчита и огромен спад на пътниците ползващи градски транспорт, с повече от 40% е спаднал пътникопотока в градския транспорт. Според него голяма част от хората притежаващи личен автомобил си правят сметките, че ако си закарат цялото семейство в града ще спестят примерно 4 лева от билети при това само в едната посока. "В момента градския транспорт вози най-много пенсионери и ученици", посочи още Чапкънов.

На въпрос дали ще се въведе електронна система за таксува председателят на варненския съюз на автобусните превози коментира, че това е много добра идея, но не знае кога би могла да се въведе във Варна. По думите му това е тясно свързано с въвеждането на сини зони. Атанас Чапкънов подчерта, че една от причините пътниците да предпочитат нелегалния превоз е факта, че автобусите стоят твърде дълго по задръствания, докато с нелегалните таксита се предвижват по-бързо. Той посочи още, че много варненци паркират автомобилите си, където им падне в центъра на града, като по този начин блокират движението и подчерта, че например по ул. "Цар Асен" е предвидено да се движи тролей, но това няма как да стане, тъй като пътят е задръстен от паркирали навсякъде автомобили.


Източник: Радио "Фокус"








Зареждане! Моля, изчакайте ...
+1
 
 
ами да !! кой ще им се вози в тия кочини...ще вземе да им падне някоя гума..тя икаруси ги търкалят от втората световна.. i do not care about this shity transport ... всеки път като мина лятото с колата до тях трябва да си затварям десния прозорец..че пфууу.....ранн татата и бедната ми колица мирише на мазут и препечен дивеч..цял месец...
Горд член на "Глас народен", начело със Светльо Хиподилски! Бивши комунисти няма! Б(*П, ГЕйРБ, ДуПеСе и Атака - в Батака! Време е за промяна!
на 08.02.2011 г.
0
 
 
Крайно време е вече таксуването да е на разстояние! Много им е хубаво на някои, които пътуват от Аспарухово до Владислав Варненчик за 1 лев, ама не може и за една спирка да е толкова! И НАМАЛЕТЕ ЦЕНИТЕ НА КАРТИТЕ!!!!! В СОФИЯ СА 50% ПО-НИСКИ!
-1
 
 
Тези от Градски Транспорт какво искат? Защо първо не вземат да си сменят скапаните Икаруси които не стават за нищо друго освен за скраб...И защо не сложат автобуси по линията на 88,за да не правим със скапаните жици по 1 час път от Владиславово до Аспарухово и обратно? Ами какво да кажем за шофьорите които през целия път само си дрънкат по телефона или с кондукторката,а по моста карат с 10 на празен път? НИЩО НЕ ЗАСЛУЖАВАТЕ!! ...Другото което е - ТРЯБВА ДА СЕ ЗАБРАНИ ТАЯ ЧАЛГА В АВТОБУСИТЕ!! ПИСНА МИ ОТ ТАЗИ СЕЛЯНИЯ!!! Такива шофери трябва да бъдат наказвани защото хората не са длъжни да им слушат простотиите...лапетата които пускат телефони в автобусите и надуват главите на хората също трябва да бъдат глобявани!! После ми говорете за спад мишки...
0
 
 
Никой не го е "care" и в това е проблемът.
+1
 
 
Спокойно,приятелчета! Един ден всички ще сме пътници! Хахахаха,днес съм на оптимистична вълна...:) ...И...не искам да изпадам в подробности,но написаното горе е пълно с правописни и пунктуационни грешки.Почти не обърнах внимание на новината. Срамота,бе,хора! Занимавате се с медии. :)
-1
 
 
ми 2 седм. бяхме в групна, как няма да спадне :Д
0
 
 
конкуренсята е безмилостно жестока....
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Юли 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Григор Димитров в турнири през 2024 година
Природни стихии
Социално недоволство във Франция
50-ото Народно събрание
Световна черна хроника
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре (445) 14%
Добре, но можеше и по-добре (426) 14%
Не се справи (605) 19%
Пълна трагедия (1667) 53%

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: