Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Портних: Искаме оставките на зам.- кметове във Варна
Автор: Екип Varna24.bg 12:36 / 24.04.2013Коментари (1)1898
©
ГЕРБ ще поиска оставките на зам.-кметовете на Варна Богдан Караденчев и Калинка Постефанова, както и на директора на инфраструктурната дирекция в общината Стоян Димитров. Това съобщи на пресконференция Иван Портних, зам.- председател на Общински съвет -Варна и областен координатор на ГЕРБ - Варна.

"В контекста на поетите ангажименти за бърза промяна в работата на общинската администрация във Варна, към момента можем да кажем, че промените се случват на час по лъжичка", посочи Иван Портних.

По настояване на ГЕРБ първо оставка подаде Петър Радушев, директор на дирекция "Европейски и национални оперативни програми". Причината за поисканата от ГЕРБ оставка е поредица от провали в усвояването на европейски средства и развитието на европейски проекти. Също така и заради сериозното забавяне при реализацията на вече договорени проекти, изпуснатите милиони както за проекти за туристически атракции, които община Варна е отказвала, така и за иновативни културни събития.

Иван Портних посочи, че Варна кандидатства за европейска столица на културата през 2019 година, а общинската администрация е отказала спечелен проект за близо 1 млн. лева безвъзмездни средства за култура. Оставката на Петър Радушев е поискана и заради факта, че не е написано писмо за доставката на нови тролейбуси и само благодарение на настояването на бившия премиер Бойко Борисов Варна е била включена в проекта в последната минута и градът ще получи нови тролейбуси на стойност 20 млн. лева. Оставка е подала и Станка Димитрова, директор на Дирекция "Култура и духовно развитие" в община Варна, също по настояване на ГЕРБ, заради пропуснати възможности за европейско финансиране в сферата на културата. Мотив е и липсата на НПО, което трябва да е мотор в активността по отношение кандидатурата на Варна за европейска столица на културата. По настояване на ГЕРБ оставка подаде и Константин Камов, директор на Общинското предприятие "Инвестиционна политика" във Варна, заради серия от скандали във връзка с организацията и изпълнението на обществени поръчки във Варна, както и за забавяне на проекти поради бездействие.

Преди дни оставка подаде и зам.- кметът Антон Жожев, за която ГЕРБ също настояваше. "Тези промени за нас са на час по лъжичка. Те са козметични, недостатъчни. Ние поехме ангажимент за цялостна промяна в стила на работа. Затова категорично искаме оставката на зам.-кмета Богдан Караденчев. Само един от мотивите за това е провалът на проекта за дълбоководното заустване на Златни пясъци. Искаме оставката и на зам.-кмета Калинка Попстефанова. Един от мотивите е нереализация на отпуснатите от правителството на ГЕРБ 4 млн. лева за изграждане на нови детски градини във Варна, както и забавяне изграждането на нова спортна зала в СОУ "Елин Пелин", въпреки уверенията за готовност за работа при постъпване на средствата. Проектът за залата стартира едва след нашата категорична намеса и настояване пред временно изпълняващия длъжността кмет на Варна доц. Христо Бозов. Имаше надути сметки и неуредени правни въпроси, които ние отстранихме. Искаме оставката и на директора на инфраструктурната дирекция в община Варна Стоян Димитров заради тотална липса на контрол и прозрачност при възлагането на обектите и завишаване на финансовите стойности при реализирането им. Друг мотив е сериозното забавяне на проектите в дирекцията и тоталната липса на контрол по изпълнението им", каза Иван Портних.

Той бе категоричен, че представителите на ГЕРБ във Варна няма да допуснат общински чиновници да спират развитието на града.

Източник: Радио "Фокус"



Още по темата: общо новини по темата: 328
17.01.2014 »
19.10.2013 »
18.10.2013 »
14.10.2013 »
03.08.2013 »
21.07.2013 »
предишна страница [ 1/55 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 24.04.2013 г.
0
 
 
На ред е и доц Маринчева най-голямото ухо на КИРО
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Юни 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Катастрофи в България
Парламентарни избори октомври 2024 г.
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Специализирани полицейски операции в страната
Античен град Хераклея Синтика разкрива още от тайните си
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: