Портних: Качествената промяна на Варна идва с реализирането на европроектите за милиони

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (4)
11:46 / 25.11.2012
878
Работата по европейски проекти е основен акцент в дейността на Общински съвет - Варна през последната година. Това каза Иван Портних, областен координатор на ПП ГЕРБ - Варна. Общата стойност на текущите проекти е над 300 млн. лева - средства, които превишават годишния бюджет на Община Варна.

"С реализирането на тези проекти ще се постигне качествена промяна в града ни и това е причината да фокусираме усилията си изцяло в тази посока. В рамките на изтеклата година всички проекти бяха изведени на финалната права, положихме една стабилна основа, за да видим през следващата година тези проекти вече реализирани", коментира Иван Портних.

Той каза още, че усилията на общинските съветници от ПП ГЕРБ - Варна през първата година след местните избори са били фокусирани върху основните приоритети, заявени още в началото на работата на новия Общински съвет - запазването на социалните придобивки на варненци, на уникалната за страната социална програма и нейното разширяване, за да могат още повече варненци да се ползват от социалните услуги на общината, защита и подпомагане на здравеопазването в града.

"В тази трудна ситуация само с общите усилия на местната и държавната власт може да бъде постигнато едно оптимално функциониране на здравните заведения във Варна. В рамките на тази година по инициатива на общинската администрация и съвета бяха подпомогнати редица здравни заведения, за да се обезпечи нормалното им функциониране", допълни Портних.

Съветниците са работили и в посока решаването на проблема с липсата на достатъчно места в детските градини във Варна.

"Направено е много в рамките на една година, надявам се в рамките на следващата година този проблем окончателно ще бъде решен. Имаме конкретни стъпки в тази посока", каза още Иван Портних.

Източник: Радио "Фокус"

Виж коментарите (4)
Още новини от Новини от Варна:
Спират движението в м-ст "Пчелина" заради довършителните работи п...
Жестоко убийство: Син уби баща си с мотика в Балчик
Млад мъж e открит мъртъв в Несебър
Катастрофа на пътя Варна - Бургас, има пострадал
След проливния дъжд във Варна: Силно наводнени улици, движението ...
Деца в нужда: Варненци организират акция за събиране на учебни по...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).